Στα 56 τα νέα κρούσματα - 43 οι νεκροί

Στα 56 τα νέα κρούσματα - 43 οι νεκροί


Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου, είναι 56 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1.212, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. 

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 72 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ πέντε έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τους νέους θανάτους από κορωνοϊό στη χώρα μας και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 43 από τους 38 που ανακοινώθηκαν στη χθεσινή ενημέρωση. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 71 έτη, ενώ 32 από αυτούς είναι άντρες και πάνω από το 90% είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας άνω των 90 ετών. 

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, 14 είναι γυναίκες ενώ το υπόλοιπο 81% άντρες. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη, ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς έχουν υποκείμενο νόσημα. 

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 15.961 διαγνωστικά τεστ.

Σχολιάζοντας τα μαθηματικά μοντέλα για τη διασπορά της πανδημίας στη χώρα μας, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και επιφυλακή.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσιόδρας, ανέφερε ότι εγκρίθηκε πλέον η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. Όσοι βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών τονίζοντας πως η διακοπή του αυξάνει την πιθανότητα επιδημιών και επιβαρύνει το σύστημα υγείας.

«Πρέπει να φερόμαστε όλοι σαν να έχουμε ήδη τη νόσο»

«Κάθε μέρα έχει την καλοσύνη της και την κακία της. Ας μείνουμε στην καλοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως σήμερα έχουμε λιγότερα κρούσματα, όμως οι θάνατοι αντικατοπτρίζουν πως η επιδημία κινείται ύπουλα και επιθετικά.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε με υπομονή, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οποιαδήποτε εκτίμηση επί του παρόντος είναι αβέβαιη. Αυτό που είναι βέβαιο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, είναι πως παραμένουμε σε κατάσταση βραδείας εξάπλωσης στον πληθυσμό και έτσι δίνεται η ευκαιρία στη χώρα μας να προετοιμαστεί καλύτερα για τον νέο ιό και να είναι μπροστά από τις εξελίξεις.

Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας και να φερόμαστε όλοι σαν να έχουμε ήδη τη νόσο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα.

«Όπου εφαρμόζονται τα μέτρα, αποδίδουν»

Αναφορικά με την εξάπλωση της επιδημίας στην Ελλάδα, τόνισε: «Βλέπετε, όπου εφαρμόζονται τα μέτρα, αποδίδουν. Η πατρίδα μας παραμένει στο καλό σενάριο καθώς τα περιστατικά περιορίζονται. Είμαστε στη φάση του μετριασμού αυτή τη στιγμή με τη μείωσης της φυσικής επαφής στον κόσμο».

Επίσης, ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε πως από αύριο θα εισηγηθεί η επιτροπή πιο αυστηρά μέτρα για τα αρνητικά τεστ, όπως για παράδειγμα την απαίτηση δύο αρνητικών τεστ για να δοθεί εξιτήριο, ώστε να έχουμε κλινικά κριτήρια για πιο ελαφρές περιπτώσεις και πιο αυστηρά για τους ανοσοκατεσταλμένους που νοσηλεύονται. 

Εξετάζεται η χορήγηση χλωροκίνης ως προφύλαξη από τον κορωνοϊό

«Στην Ελλάδα οι περισσότεροι ασθενείς έχουν πάρει χλωροκίνη. Η θνητότητα είναι στο 3% και παγκόσμια στο 6%. Αυτό δεν ξέρουμε αν έγινε επειδή πήραν θεραπεία έγκαιρα. Χρειάζεται προσοχή για να πούμε ότι αυτό το φάρμακο δουλεύει περισσότερο από κάποιο άλλο. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει βοήθεια από αυτό το φάρμακο (σ.σ. χλωροκίνη) αλλά υπάρχουν αντικρουόμενα δεδομένα. Είναι ένα φάρμακο που υιοθετούν στρατηγικά οι περισσότερες χώρες αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και ανέφερε ότι έχει χορηγηθεί σε ασθενείς στη χώρα μας σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.
Στα 56 τα νέα κρούσματα - 43 οι νεκροί Στα 56 τα νέα κρούσματα - 43 οι νεκροί Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες