Γιάννενα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατροί και νοσηλευτές - Συνεχίζεται η σιωπή για το Πανεπιστημιακό

Γιάννενα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατροί και νοσηλευτές - Συνεχίζεται η σιωπή για το Πανεπιστημιακό


Απολυμάνσεις νευραλγικών κλινικών και κατ’ οίκον περιορισμός γιατρών και νοσηλευτών είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς το απόγευμα της Παρασκευής διαπιστώθηκε ότι γιατρός του ιδρύματος είναι θετική στον κορωνοιό. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι 25 τουλάχιστον γιατροί και νοσηλευτές, κυρίως της Χειρουργικής Κλινικής βρίσκονται εκτός υπηρεσίας και μένουν στο σπίτι τους για το επόμενο κρίσιμο διάστημα και ως ότου διαπιστωθεί η διασπορά ή όχι του επικίνδυνου ιού.

Το Νοσοκομείο δεν εφημέρευσε την Κυριακή ενώ είναι άγνωστο αν θα επανέλθει σε κανονική εφημερία την Τρίτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου την Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ το… μαύρο στην ενημέρωση συνεχίζεται γεγονός που έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων και έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.

Οι συσκέψεις που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών διαδέχονται η μία την άλλη, στην διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει τεθεί απαγορευτικό από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και αυτή με την σειρά της επιλέγει να πετά το μπαλάκι στον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Πάτρα, έδρα της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ βρέθηκε την Κυριακή ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος είχε σύσκεψη με τον Διοικητή του Υγειονομικής Περιφέρειας και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το εκεί πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Στις δηλώσεις δεν έγινε καμία αναφορά στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων το οποίο εκτός των άλλων αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοιό.

Όσο επίσημα ακολουθείται η τακτική της σιωπής τόσο δίνεται τροφή σε φήμες και πληροφορίες που μπορεί αφενός να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα όμως διαδίδονται με μεγάλη ευκολία και προκαλούν έντονη ανησυχία στην κοινωνία.

Η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν να ξεκαθαρίσουν άμεσα το τοπίο για την διάσταση του προβλήματος που έχει προκληθεί στη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καθώς κάθε άλλη τακτική κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Γιάννενα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατροί και νοσηλευτές - Συνεχίζεται η σιωπή για το Πανεπιστημιακό Γιάννενα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατροί και νοσηλευτές - Συνεχίζεται η σιωπή για το Πανεπιστημιακό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες