Θεσπρωτία: Πως κάνεις μια είδηση δική σου, εάν είσαι εξυπνάκιας...

Θεσπρωτία: Πως κάνεις μια είδηση δική σου, εάν είσαι εξυπνάκιας...


Την Παρασκευή 13 Μαρτίου, δημοσιεύσαμε στο site μας, την "είδηση" πως συνεχίζονται επιτέλους τα έργα στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας (Δείτε ΕΔΩ).

Κάποιοι, έσπευσαν να "κλέψουν" την ανάρτησή μας, δίχως να μπουν στο κόπο να διαβάσουν το κείμενο, παρά μόνο τον τίτλο του.
Γιατί εάν το είχαν κάνει, θα είχαν διαπιστώσει πως το κείμενο ήταν καθαρά ειρωνικό... 


Και τη δημοσίευσαν στις δικές τους ιστοσελίδες, δίχως να διαβάσουν το κείμενο ή να μιλήσουν με κάποιων αρμόδιο για να επιβεβαιώσουν την είδηση.

Με πρώτον το πάτερ Ηλία Μάκο στην ιστοσελίδα του katoci.blogspot.com



Ο οποίος, προς τιμή του, ανέφερε ως πηγή της πληροφόρησής του το thespro.gr.

Λίγα λεπτά μετά και μέσω του πάτερ, η ιστοσελίδα της "τοπικής" εφημερίδας Θεσπρωτική, αντέγραψε κατά λέξη το κείμενό του, αφαιρώντας όμως "πονηρά" την αναφορά στο site μας, ως πηγή πληροφόρησης και υπογράφοντας το κείμενο ως Η.Μ.


Μετά την αντίδρασή μας και την αποστολή email διαμαρτυρίας προς τον πάτερ Ηλία, ο οποίος μας απάντησε "Βαγγέλη. Τώρα το βλέπω. Δίκιο έχεις.  Δεν θα ξαναπάρουν άλλη φορά θέμα, που δεν είναι αποκλειστικό της Κάτοψης. Δεν θα ξαναγίνει. Θα τους το επισημάνω.", η ανάρτηση της Θεσπρωτικής κατέβηκε από το ίντερνετ.


Αλλά και ο πάτερ Ηλίας Μάκος (και αυτό δεν είναι καθόλου προς τιμή του), άλλαξε το δημοσιευμένο κείμενο, αφαιρώντας και αυτός την αναφορά στο site μας.

Ηγουμενίτσα

Στην προσπάθειά του μάλιστα, να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, το Σάββατο το βράδυ, ο πάτερ άλλαξε το όνομα της ιστοσελίδας του, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως "Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΚΑΤΟΨΗ" ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΛΟΓΟΣ"." (Λίγες ώρες πριν ήταν ακόμα ΚΑΤΟΨΗ και είναι ψέμα το "προ πολλού" και αυτό προκύπτει και από την απάντηση του πάτερ στο email μας αλλά και από το Print Screen της ΚΑΤΟΨΗΣ).


Δεν θα συμφωνήσουμε με αυτούς που μας λένε ότι δεν είναι δουλειά ενός κληρικού να δημοσιογραφεί. Ο κάθε ένας, πόσο μάλλον ένας κληρικός, έχει το δικαίωμα να γράφει τις απόψεις του δημόσια. Ακόμα και για θέματα που δεν είναι καθαρά εκκλησιαστικά. 
'Οπως δεν συμφωνούμε με τις συστάσεις που μάθαμε ότι του έγιναν από την Μητρόπολη, στην τελευταία σύναξή της. 
Κατά εμάς, ο κληρικός πρέπει να έρχεται αυτός κοντά στο ποίμνιό του, με κάθε σύγχρονο τρόπο. Αρκεί να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφίας, ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα.

Με λίγα λόγια, κάποιοι, από τον καναπέ τους στα Γιάννενα, κάνουν πως δημοσιογραφούν, χρησιμοποιώντας τον κόπο και την εργασία κάποιου άλλου, χωρίς να κάνουν τον κόπο να εργαστούν.

Σαν thespro.gr, δεν έχουμε απαγορεύσει σε κανένα, ανταγωνιστή ή μη, τη χρήση δικών μας κειμένων.
Αρκεί να αναφέρουν την πηγή του αρχικού κειμένου.

Αλλά δεν μπορούν κάποιοι να εκμεταλλεύονται έτσι απροκάλυπτα τη δουλειά μας, παίζοντάς το εξυπνάκηδες.

Υ.Γ. Εάν δεν είναι αλήθεια τα όσα γράφουμε εδώ, προκαλούμε την ΚΑΤΟΨΗ - ΛΟΓΟΣ και την Θεσπρωτική, να μας πουν ποιά είναι τελικά η λύση που βρέθηκε ώστε να ξεκινήσουν τα έργα στην παραλιακή.

Αναστασίου Α. Ευάγγελος
Διαχειριστής του thespro.gr
Θεσπρωτία: Πως κάνεις μια είδηση δική σου, εάν είσαι εξυπνάκιας... Θεσπρωτία: Πως κάνεις μια είδηση δική σου, εάν είσαι εξυπνάκιας... Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.