Τα μονοπάτια της Ηπείρου και το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στην Καστοριά

Τα μονοπάτια της Ηπείρου και το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στην Καστοριά 


Η Περιφέρεια Ηπείρου μετά από σχετική πρόσκληση συμμετείχε σε μια ακόμη διοργάνωση, που είχε στόχο την ευαισθητοποίηση τοπικών φορέων και κοινωνίας για την ανάδειξη της αναγκαιότητας αξιοποίησης των παραδοσιακών μονοπατιών. 

Πρόκειται για ημερίδα που έγινε στην Καστοριά, με θέμα: «Συντήρηση, ανάδειξη, πιστοποίηση παλιών και νέων πεζοπορικών διαδρομών – μοχλός τοπικής ανάπτυξης» και η οποία διοργανώθηκε από την Κοιν.Σ.Επ. «ΑENAON-NEVEREST» σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς, το ΚΠΕ Καστοριάς και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Π.Ε Καστοριάς. 

Δύο από τις επτά εισηγήσεις αφορούσαν την Ήπειρο και συγκεκριμένα τα μονοπάτια της Ηπείρου και το Γεωπάρκο Βίκου - Αώου. 

Το δίκτυο ανάδειξης των παραδοσιακών μονοπατιών της (Epirus Trail) παρουσίασε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας. Το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου (που προστατεύεται πια από την UNESCO) εισηγήθηκε ο κ. Χαρητάκης Παπαϊωάννου, Συντονιστής του Γεωπάρκου και στέλεχος της «Ήπειρος Α.Ε». Όπως τόνισαν στις εισηγήσεις τους, στόχος των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας είναι μέσα από κανόνες αφενός να προστατεύεται το περιβάλλον και αφετέρου να δίνεται η δυνατότητα ήπιας ανάπτυξης σε κάθε τόπο. 

Κατά τα διάρκεια των εργασιών προτάθηκε από τις δύο πλευρές η σύνδεση των παραδοσιακών δικτύων μονοπατιών Ηπείρου και Μακεδονίας, κάτι που συνάντησε θετική ανταπόκριση. Στο πεδίο των συντονισμένων ενεργειών για αξιοποίηση των μονοπατιών, σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου διοργάνωσε με επιτυχία τον περασμένο Νοέμβριο την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών στο Μέτσοβο.
Τα μονοπάτια της Ηπείρου και το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στην Καστοριά Τα μονοπάτια της Ηπείρου και το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στην Καστοριά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 10, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.