Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο - Σε αναστολή λειτουργίας επιχείρηση

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο - Σε αναστολή λειτουργίας επιχείρηση


Άσχημη τροπή και στην Ήπειρο παίρνει η επιδημία του κορωνοιού. 
Κι αυτό γιατί από το μεσημέρι που ανακοινώθηκε το επίσημο ενημερωτικό της Πολιτικής Προστασίας όπου είχε διαπιστωθεί ένα νέο κρούσμα, το απόγευμα και με βάση τις επιπλέον αναλύσεις που έγιναν σε δείγματα, προέκυψαν άλλα τέσσερα συνολικά θετικά στον επικίνδυνο ιό. 

Τα τρία άτομα προέρχονται από τον ίδιο εργασιακό χώρο της Άρτας –πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μονάδες της περιοχής- ενώ το τέταρτο είναι η γυναίκα από την Πρέβεζα που μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα στη Μονάδα Λοιμωδών. 
Τόσο στην περίπτωση των εργαζομένων στη μονάδα όσο και της γυναίκας από την Πρέβεζα η ιχνηλάτηση είναι σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής πάντως και σύμφωνα με έγκυρες πηγές δεν έχει εντοπιστεί η πηγή με αποτέλεσμα τα κρούσματα να θεωρούνται «αγνώστου προελεύσεως».

Τα νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν επίσημα με έκτακτο ενημερωτικό σημείωμα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς τα αποτελέσματα γνωστοποιήθηκαν το απόγευμα.

Σύμφωνα με το επίσημο ενημερωτικό για τρία από τα δείγματα που στάλθηκαν σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Όλα τα περιστατικά έχουν τεθεί σε καραντίνα στην οικία τους και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ παρακολουθούνται από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου και είναι καλά στην υγεία του. Έχει επίσης ξεκινήσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Το τέταρτο θετικό κρούσμα διαπιστώθηκε σε δείγμα που στάλθηκε σήμερα από το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα». Πρόκειται για περιστατικό που παραπέμφθηκε χθες το βράδυ από Ιδιώτη γιατρό της Πρέβεζας, αφού κατά την εξέταση είχε ύποπτα συμπτώματα.

Το περιστατικό νοσηλεύθηκε, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε θάλαμο απομόνωσης ειδικά διαμορφωμένο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και αφού διαπιστώθηκε θετικό, αναμένεται να γίνει διακομιδή στην ειδική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Έχει επίσης ξεκινήσει άμεσα η ιχνηλάτηση των επαφών του περιστατικού ώστε να δοθούν και οι ανάλογες οδηγίες για τον απαραίτητο περιορισμό κατ΄ οίκον.

Ο άμεσος εντοπισμός των νέων κρουσμάτων, οφείλεται στο γεγονός ότι η Ήπειρος με τη συνδρομή της Περιφέρειας έχει αποκτήσει το δικό της διαγνωστικό μηχανισμό. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική, τόσο για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων με τις κατάλληλες θεραπευτικές μεθόδους όσο και για τον περιορισμό της διασποράς στον ευρύτερο πληθυσμό. 

Τέλος γίνεται γνωστό ότι επιχείρηση στην οποία εντοπίστηκαν ορισμένα από τα θετικά κρούσματα ανέστειλε τις εργασίες της για 48 ώρες ώστε να γίνει πλήρης απολύμανση και για όποιες άλλες ενέργειες απαιτούνται βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ.
Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο - Σε αναστολή λειτουργίας επιχείρηση Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο - Σε αναστολή λειτουργίας επιχείρηση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 31, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες