Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών

Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών


Πρόταση που προβλέπει τη χορήγηση άδειας μετ’ αποδοχών "ειδικού σκοπού” έχει επεξεργαστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι γονείς μαθητών λόγω της υποχρεωτικής διακοπής λειτουργίας των σχολείων για 14 ημέρες, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τα εξής:
- τη χορήγηση άδειας 15 ημερών για τη μητέρα και 15 ημερών για τον πατέρα,
- για τη χορήγηση της άδειας θα υπάρχει ηλικιακό όριο του μαθητή, προκειμένου να δοθούν άδειες για γονείς μαθητών έως και του γυμνασίου,
- το κόστος για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού θα επιμεριστεί μεταξύ εργαζόμενου, με τη χρέωση κανονικής άδειας, εργοδότη με καταβολή των αποδοχών για ένα μέρος της άδειας, και κράτους με επιδότηση ενός χρονικού τμήματος της άδειας.

Η σχετική πρόταση συζητείται με το υπουργείο Οικονομικών, καθώς έχει δημοσιονομικό κόστος, και οι τελικές αποφάσεις πιθανόν να ληφθούν και σήμερα το βράδυ, και να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις έως αύριο.
Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες