Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στις ιχθυοκαλλιέργειες ΣΕΛΟΝΤΑ

Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στις ιχθυοκαλλιέργειες ΣΕΛΟΝΤΑ


Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι 

Η εργοδοσία της ΣΕΛΟΝΤΑ ξεσάλωσε από τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που έρχονται να προστεθούν στα παλιά των προηγούμενων κυβερνήσεων και θέλει να προχωρήσει σε απολύσεις. 

Το μεγαθήριο που δημιουργήθηκε με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΣΕΛΟΝΤΑ και του ΝΗΡΕΑ από την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ θέλει να ξεμπερδεύει μια και καλή με τα δικαιώματα των εργαζόμενων ιδιαίτερα αυτών που για δεκαετίες τους έκλεβε τον μόχθο τους. Τώρα θέλει να τους πετάξει σαν στημένες “λεμονόκουπες”. 

Οι σημερινές απολύσεις που δρομολογεί η εργοδοσία έρχονται να προστεθούν στις άλλες απολύσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και αποτελούν μέρος της συμφωνίας της διαδικασίας εξαγοράς. 

Αυτό το μαντάτο έρχεται να ανακοινώσει ο υπεύθυνος της εταιρείας που έρχεται σήμερα από την Αθήνα. 

Η εργοδοσία είναι τόσο άθλια που την ανακοίνωση των απολύσεων θα την κάνει την στιγμή που εσείς οι εργαζόμενοι θα βρίσκεστε στην εργασία σας. 

Η εργοδοσία αποφασίζει να κλείσει το συσκευαστήριο και να πετάξει στο δρόμο 15 συναδέλφους μας γιατί έτσι θα διατηρήσει και θα αυξήσει τα κέρδη της. 

Οι απολύσεις αυτές έρχονται σε μια χρονική στιγμή που βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊου και οι απολύσεις συνολικά έχουν κτυπήσει κόκκινο και μέχρι τις 20/3 ξεπέρασαν πανελλαδικά τις 115.000. 

Πετούν στην ανεργία τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο την ώρα που η κυβέρνηση “μπουκώνει” με διάφορα δωράκια ύψους 2 δις ευρώ τους εργοδότες και η συγκεκριμένη εταιρεία παίρνει χοντρές επιδοτήσεις. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να εμπιστευτούν την δύναμή τους. Να μην παρακολουθούν την σφαγή τους με σταυρωμένα τα χέρια. Να μην συμβιβαστούν με την εργασιακή ζούγκλα. Να μην βάλουν σε καραντίνα τα δικαιώματά τους. Τώρα συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, μαζί με το Εργατικό Κέντρο και την κλαδική Ομοσπονδία. 

Να απαιτήσουμε από την εργοδοσία εδώ και τώρα: Να σταματήσει τις απολύσεις. 

Συναδελφισσες-Συναδελφοι 
Τώρα είναι η ώρα να λογαριαστούμε με την εργοδοσία και το κράτος της. 
Μην σκύβετε το κεφάλι. 
Μη δεχθείτε καμία απόλυση που θέλει η εργοδοσία να σας επιβάλει με το έτσι θέλω. 
Πάνω από 20 χρόνια έχει αποκομίσει τεραστία κέρδη από τον ιδρώτα σας, τώρα σας πετάει στο δρόμο χωρίς κανένα δισταγμό, δίχως να σας ρωτήσει πως θα ζήσετε εσείς και οι οικογένειες σας.
Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στις ιχθυοκαλλιέργειες ΣΕΛΟΝΤΑ Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στις ιχθυοκαλλιέργειες ΣΕΛΟΝΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 31, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.