Προκαλούν πανικό στην Θεσπρωτία με δήθεν κρούσμα του κορωναϊου - Να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία

Προκαλούν πανικό στην Θεσπρωτία με δήθεν κρούσμα του κορωναϊου - Να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία




Η ανευθυνότητα κάποιων, αναφορικά με το θέμα του κορωναϊού, ξεπέρασε κάθε όριο.

Δεν διστάζουν να κυκλοφορούν ψεύτικες ειδήσεις, κατασκευάζοντας μάλιστα και σχετικό ψεύτικο site, ότι δήθεν "το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Θεσπρωτία είναι δυστυχώς γεγονός". 


Δίνοντας μάλιστα και λεπτομέρειες γράφοντας πως "Μετά από εξετάσεις στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων τα δυσάρεστα νέα επιβεβαιώθηκαν καθώς 66χρονος που ειχε επισκεφτεί το Μιλάνο έχει προσβληθεί από τον ιό. Πρόκειται για 66χρονο μόνιμο κατοικο της Πέρδικας Θεσπρωτίας ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με πολλούς συγχωριανούς του το τελευταίο διάστημα". 

Πριν λίγη ώρα, η χρήστης του facebook με το όνομα Maria Metsiou, σχολίασε ανάρτηση του thespro.gr, δημοσιεύοντας την ψεύτικη είδηση, προκαλώντας όπως είναι αναμενόμενο, τον πανικό στους κατοίκους, τόσο της Πέρδικας, όσο και ολόκληρης της Θεσπρωτίας. (https://channel22news.com/%cf%80%cf%81%cf%89%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf)


Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η αστυνομική διεύθυνση Θεσπρωτίας, ενώ θα πρέπει να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση πανικού, σύμφωνα με το Άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, ο οποίος προβλέπει:
1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση ως τρία έτη ή χρηματική ποινή.
2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος της πράξης της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή.
Προκαλούν πανικό στην Θεσπρωτία με δήθεν κρούσμα του κορωναϊου - Να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία Προκαλούν πανικό στην Θεσπρωτία με δήθεν κρούσμα του κορωναϊου - Να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.