Αρχή άνδρα δείκνυσι...

Αρχή άνδρα δείκνυσι...


"Αρχή άνδρα δείκνυσι"
Ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου αποκαλύπτεται κυρίως κατά την διαχείριση αξιωμάτων, η ποιότητα του ανθρώπου φαίνεται μόνο όταν αναλάβει αξιώματα & εξουσία. Δώσε εξουσία σε κάποιον για να δεις ποιος είναι πραγματικά.

Το αναφέρει ο Αριστοτέλης, Ηθικά Νικομάχεια 1130a:
“καὶ διὰ τοῦτο εὖ δοκεῖ ἔχειν τὸ τοῦ Βίαντος, ὅτι ἀρχὴ ἄνδρα δείξει· πρὸς ἕτερον γὰρ καὶ ἐν κοινωνίᾳ ἤδη ὁ ἄρχων”.

Σχετική άποψη εκφράζεται και στην Αντιγόνη του Σοφοκλή:
Διαλεγόμενος ο Κρέοντας με τον Χορό, (προεστοί Θηβαίοι) λέει:
“Εἶναι βέβαια ἀδύνατο νά γνωρίσει κανείς καλά
τήν ψυχή, τά αἰσθήματα καί τίς ἰδέες κάθε ἀνθρώπου, προτοῦ δοκιμαστεῖ
αὐτός στήν ἐξουσία καί στούς νόμους του” (175-177).

Ο Επαμεινώνδας το εμπλουτίζει:
“ΟΥ ΜΟΝΟΝ ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΝ ΑΝΗΡ”

Η παραπάνω έκφραση είναι το πρώτο πράγμα που μας ήρθε στο μυαλό, προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τη στάση της προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη και Θανάση Πορφύρη.

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, η διοίκηση της ΟΛΗΓ, ολοφάνερα τρομοκρατημένη και ενοχλημένη από τις αποκαλύψεις μας, προχώρησε σε αντίποινα απέναντι στο thespro.gr (το site από το οποίο ενημερώνεται καθημερινά όλη η Θεσπρωτίας τα τελευταία 11 χρόνια) και την εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ (την παλαιότερη εβδομαδιαία εφημερίδα της Θεσπρωτίας που κυκλοφορεί αδιάλειπτα από το 1993).

Αρχικά μας απέκλεισαν από την αποστολή των δελτίων τύπου της ΟΛΗΓ, αποκλείοντας κατά επέκταση, όλους εσάς που μας εμπιστεύεστε καθημερινά για την ενημέρωσή σας.

Δεν μας έστειλαν τα τελευταία τρία δελτία τύπου για το μέτρα για τον κορωναϊό, για μια νεκρή χελώνα στο Δρέπανο (!!!) και για τον περιορισμό του κατάπλου πλοίων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, λόγω κορωναϊου.

Τώρα περάσανε στο επόμενο στάδιο της εκδίκησής τους απέναντι στις δημοσιογραφικές  μας αποκαλύψεις.

Απέκλεισαν την εφημερίδα μας, από τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις του νόμου 3548/2007 και συγκεκριμένα από τον διαγωνισμό "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΥΟ (2) ΓΕΦΥΡΟΠΛΑΣΤΙΓΓΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΥΛΗ ΛΙΜΕΝΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ" www.diavgeia.gov.gr, αναθέτοντας την δημοσίευση σε δύο και όχι σε τρεις τοπικές εφημερίδες, όπως προβλέπει ρητά η νομοθεσία.

Φέρονται σαν το λιμάνι να αποτελεί μέρος των "προικιών" που έλαβαν από τους γονείς τους και τα πεθερικά τους.
Τα μπερδεύεται παιδιά. 
Με την "πολιτική προίκα" από τον μπαμπά και τον πεθερό, έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε ότι γουστάρετε.
Δεν είναι προίκα σας όμως η περιουσία του ελληνικού λαού, όπως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, για να την χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τη γενιά του συγχωρεμένου του πατέρα μου, καθώς λανθασμένα πίστευα έως τώρα, πως η δική μου γενιά είναι καλύτερη από τη δική τους.

Υ.Γ. 1. Κύριοι και κυρία. Εάν πιστεύετε πως με τις παρακάνω πρακτικές θα μας φιμώσετε ή θα μας καταστρέψετε οικονομικά και θα σταματήσουμε φοβούμενοι, είστε γελασμένοι. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να μας πεισμώσετε περισσότερο, στρέφοντας όλες μας τις αντένες πάνω σας.

Υ.Γ. 2. Καλούμε δημόσια τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή κ. Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος και πρότεινε το δίδυμό για τις θέσεις στο λιμάνι, να μας απαντήσει ΣΗΜΕΡΑ εάν ήρθαν σε γνώση του τα όσα έχουμε αποκαλύψει τις τελευταίες ημέρες, τι έχει κάνει για αυτό και εάν συμφωνεί με την προσπάθεια εξόντωσης της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ, που ίδρυσε ο φίλος του (;) Αλέξης. Δεν μπορεί να κωφεύει πλέον. 

Υ.Γ. 3. Ζητούμε συγνώμη από τους χιλιάδες καθημερινούς μας αναγνώστες, που εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης που έχει περάσει η χώρα μας, αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε και με προσωπικά μας ζητήματα αλλά είναι πλέον θέμα επιβίωσης, τόσο της επιχείρησής μου, όσο και της οικογένειάς μου.
Σας υποσχόμαστε όμως, πως θα συνεχίσουμε ακηδεμόνευτα, να σας ενημερώνουμε καθημερινά για τα όσα καλά ή κακά συμβαίνουν τριγύρω μας.

Αναστασίου Α. Ευάγγελος
Αρχή άνδρα δείκνυσι... Αρχή άνδρα δείκνυσι... Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.