Ηγουμενίτσα: Μας κάνουν πλάκα με το λιμάνι;

Ηγουμενίτσα: Μας κάνουν πλάκα με το λιμάνι;


Με την γειτονική Ιταλία να μετράει 250 νεκρούς σε μία ημέρα, αδιανόητο είναι το ότι συνεχίζουν κανονικά τα δρομολόγια από τα λιμάνια της γείτονος, προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Σήμερα μάλιστα αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα καταστήματα εστίασης και οι καφετέριες, με σαφές σκοπό να περιοριστούν οι μετακινήσεις και οι έξοδοι των πολιτών.

Η Αλβανία έχει ήδη διακόψει την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία, με αποτέλεσμα, χιλιάδες Αλβανοί προερχόμενοι από την Ιταλία, για να μεταβούν στη χώρα τους, να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Χρησιμοποιούν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στο οποίο ουσιαστικά, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο ελέγχου της υγείας των επιβατών που φτάνουν καθημερινά από την Ιταλία.

Στο μεταξύ, χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο τη διαχείριση του ζητήματος των αφίξεων από την Ιταλία στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα, τα αποτελούν κυριολεκτικά κομβικές εμπορικές πύλες για τα φορτηγά που ταξιδεύουν από και προς την Ευρώπη για τον εφοδιασμό της χώρας αλλά και για τις εξαγωγές της, χωρίς να ανακοινωθούν κάποια συγκεκριμένα έκτακτα μέτρα. 

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, θεωρούμε πως θα έπρεπε ήδη να έχει διακοπεί η σύνδεση με την Ιταλία για το επιβατικό κοινό, αφήνοντας ελεύθερη και υπό αυστηρό υγειονομικό έλεγχο, μόνο τη διακίνηση των εμπορευμάτων.
Ηγουμενίτσα: Μας κάνουν πλάκα με το λιμάνι; Ηγουμενίτσα: Μας κάνουν πλάκα με το λιμάνι; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 13, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.