Κεκλεισμένων των θυρών η Μ. Εβδομάδα στους ναούς – Οι Ιεράρχες δίνουν από ένα μισθό, για τις ανάγκες της πανδημίας

Κεκλεισμένων των θυρών η Μ. Εβδομάδα στους ναούς – Οι Ιεράρχες δίνουν από ένα μισθό, για τις ανάγκες της πανδημίας




Ολοκληρώθηκε η τακτική συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το μήνα Απρίλιο, η οποία διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης όπως ακριβώς κάνει και το υπουργικό συμβούλιο λόγω των μέτρων, στέλνοντας μήνυμα με ένα πολύ καλό παράδειγμα προς μίμηση.

Την αγωνία της Ελληνικής Πολιτείας την κρίσιμη αυτή περίοδο συμμερίζεται η Εκκλησία της Ελλάδος και εκτιμά τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τη συγκεκριμένη κρίση έχοντας ως κριτήριο πάντοτε την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε η Ιερές Ακολουθίες κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και οι Θείες Λειτουργίες να πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών.

«Επισημαίνει με πολύ πόνο και «αίμα καρδιάς» κυριολεκτικά ότι την προσεχή Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου, θα κληθούμε όλα τα μέλη της Εκκλησίας να ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, απέχοντας από τις ιερές Ακολουθίες, την Θεία Λειτουργία, αλλά και από αυτή την Θεία Κοινωνία. Γι᾿ αυτό το λόγο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρακαλεί πατρικά όλους τους πιστούς να μη λησμονούν όσα ο αυθεντικός ερμηνευτής των Γραφών και μεγάλος Πατέρας και Διδάσκαλος της Εκκλησίας μας Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος διδάσκει: «Μπορεί ο άνθρωπος, ο οποίος από ανάγκη δεν πηγαίνει στην Εκκλησία, να κάνει τον εαυτό του Θυσιαστήριο, με το να προσεύχεται» αναφέρει.

«Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020» αναφέρεται σχετικά με τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου.

Η Ιερά Σύνοδος συζήτησε εκτενώς και το θέμα της προσφοράς βοηθείας προς τους πάσχοντες και προς τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας και σε κεντρικό επίπεδο, διότι αυτή ήδη πραγματοποιείται και από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό σαν πρώτη έμπρακτη εκδήλωση αυτής της συμπαράστασης η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, η Εκκλησία της Ελλάδος να προσφέρει άμεσα το ποσό των 150.000 ευρώ, ενώ αναθέτει στην Διοικούσα Επιτροπή της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) την ευθύνη να έλθει σε επικοινωνία με τους υπευθύνους Δημοσίους Φορείς Παροχής Υγείας, προκειμένου η Εκκλησία της Ελλάδος να ενισχύσει περαιτέρω αυτόν τον τομέα

Τα μέλη της ΔΙΣ αποφάσισαν να καταβάλουν ως δωρεά ένα μισθό προκειμένου να κατατεθεί για τις ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία, ενώ καλεί να πράξουν το ίδιο και οι άλλοι Ιεράρχες.

Κεκλεισμένων των θυρών η Μ. Εβδομάδα στους ναούς – Οι Ιεράρχες δίνουν από ένα μισθό, για τις ανάγκες της πανδημίας Κεκλεισμένων των θυρών η Μ. Εβδομάδα στους ναούς – Οι Ιεράρχες δίνουν από ένα μισθό, για τις ανάγκες της πανδημίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.