Απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ ΘεσπρωτίαςΣυνάδελφοι, Αυτές οι στιγμές δεν είναι οι πλέον κατάλληλες για αντιπαραθέσεις, αλλά για επαγρύπνηση, συνεργασία και προσφορά. 
Ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου κάναμε μια πρόταση για την προστασία των εργαζομένων, στις δύσκολες συνθήκες αντιμετώπισης μιας Πανδημίας. 
Πρόταση αγωνίας, αφού γινόμαστε δέκτες παραπόνων, για ελλείψεις σε μέτρα προστασίας!!! 
Είναι πρωτόγνωρο πώς, στην πρότασή μας, απάντησε το Δ.Σ. του Συλλόγου στο οποίο είμαστε μέλη, χωρίς ποτέ να συνεδριάσει ή έστω να ερωτηθούμε. 
Επαναλαμβανόμενα δείγματα αυταρχισμού, εγωκεντρισμού, αντιδημοκρατικής λειτουργίας και κατάχρησης εξουσίας. 
Εάν συνεχίσετε έτσι θα σας προτείναμε τις ανακοινώσεις του Συλλόγου να τις ονομάζετε «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου». 
Από τη μια τις καταγγέλλετε και από την άλλη λειτουργείτε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συνάδελφοι της ΔΑΣ. 
Είναι αλήθεια, ότι εμείς, οι «συνδικαλιστές της εργοδοσίας», όπως μας αποκαλείτε, δεν μπορούμε να είμαστε στους χώρους δουλειάς με την ευκολία που βρίσκεται ο κ. Υφαντής, διότι εμείς δουλεύουμε 8ωρο στα πόστα που υπηρετούμε καθημερινά. Μην μας μέμφεστε και για αυτό!!! 
Εσείς λοιπόν, συνάδελφοι της ΔΑΣ, που επαίρεστε ότι καθημερινά βρίσκεστε δίπλα στους εργαζόμενους, πώς ανέχεστε αλήθεια οι υπάλληλοι της καθαριότητας να δουλεύουν κάτω από συνθήκες προ Κορωναίού; 
Δεν ξέρετε μήπως ότι συνάδελφοι ίδιων ειδικοτήτων δεν εργάζονται με τα ίδια απαραίτητα μέσα που απαιτούν οι ιδιαίτερες συνθήκες της Πανδημίας; 
Πιο συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι στα απορριμματοφόρα, στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών δεν έχουν εξοπλιστεί με ενισχυμένες μάσκες, αλλά με μάσκες και γάντια μιας χρήσης! 
Οι συνάδελφοί τους στο Δήμο Ηγουμενίτσας χρησιμοποιούν τις ίδιες, παρότι ενισχυμένες μάσκες, επί 10ήμερο!!! 
Βεβαίως υπάρχουν αντισηπτικά, σε κάθε απορριμματοφόρο, για κάθε πλήρωμα, αλλά δεν υπάρχουν πουθενά, σε κανένα Δήμο, σε κανένα συνάδελφο τα απαραίτητα γυαλιά goggles που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων!

Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του Βοήθεια στο Σπίτι, η κατάσταση, ευτυχώς, είναι καλύτερη, αν εξαιρέσουμε τις εκκλήσεις για δύσκολη προμήθεια αντισηπτικών!!! 
Ας μην αναφερθούμε στις ελλείψεις σε στολές. 
Οι συνάδελφοι που εργάζονται με τέτοιο εξοπλισμό είναι ελάχιστοι, με εξαίρεση τις δομές του Δήμου Ηγουμενίτσας και κάποιες - τις τελευταίες δύο ημέρες – του Δήμου Σουλίου, που έχουν και τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες. 
Μήπως λέμε ψέματα; 
Μήπως οι συνάδελφοι λένε ψέματα; 
Ή θα προσπαθήσετε να τους φέρετε σε αντιπαράθεση με την πολιτική τους ηγεσία για να «κλείσετε στόματα»; 
Είχαμε την πρόθεση να σας ενημερώσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σας σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές, με σκοπό να πιέσουμε, προς κάθε κατεύθυνση, αλλά ακόμη και να συνεισφέρουμε, σαν Σύλλογος, για τη διαφύλαξη του αγαθού της Υγείας των συναδέλφων!!! 
Μιλήσατε για το γάλα που οφείλουν να λαμβάνουν οι συνάδελφοι που το δικαιούνται!!! 
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ; 
Συνάδελφοι της ΔΑΣ, όλες οι στιγμές δεν είναι ίδιες... 
Είναι αλήθεια πως η κάλυψη των εργαζομένων με τα προβλεπόμενα μέτρα και είδη προστασίας είναι ευθύνη της Διοίκησης. 
Δεν θα αντιδρούσαμε εάν, με την ίδια ευκολία που συνεδριάσατε «μεταξύ σας» για να μας καταγγείλετε για μία πρότασή μας, κάνατε το ίδιο για να διεκδικήσετε όσα οι συνάδελφοι δικαιούνται. 
Λαλίστατοι για εμάς, μουγγοί στη Διοίκηση!!! 
Είναι αλήθεια ότι η πρότασή μας μπορεί να είναι ακραία!!! 
ΑΚΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ!!!

Ηγουμενίτσα, 5 Απριλίου 2020 
Από τη σελίδα της Ανεξ. Κίνησης στο F/B
Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου,
Εκπρόσωποι της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Σουζάνα Καπνίση και Νικηφόρος Σταύρου
Απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες