Η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας αφιέρωσε τη θ. λειτουργία των Βαΐων σε όσους εργάζονται εν μέσω κορωνοϊού…

Η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας αφιέρωσε τη θ. λειτουργία των Βαΐων σε όσους εργάζονται εν μέσω κορωνοϊού…Τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς, η ενορία Κεστρίνης την αφιέρωσε προσευχητικά, ως ένα μικρό ευχαριστώ, και σε όσους εργάζονται εν μέσω κορωνοϊού.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το δυναμικό του ΕΚΑΒ, που είναι οι κατ’ εξοχήν μάχιμοι σε αυτόν τον «πόλεμο», το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων, οι αστυνομικοί, οι δημοσιογράφοι, άλλοι και όλοι όσοι εργάζονται σε διάφορους τομείς της κοινωνίας αυτές τις ημέρες, αξίζουν τη θύμηση και το μπράβο μας.

Αυτά τα πρόσωπα, ειδικά την κρίσιμη περίοδο, που περνάμε όλοι μας, έχουν ανάγκη από πνευματική ενίσχυση και θωράκιση. Και δεν υπάρχει καλύτερη από την επίκληση της ευεργετικής δύναμης του Θεού.
Και με τη δέηση υπέρ αυτών η Εκκλησία τους διαμηνύει ότι και τους σκέπτεται και τους ευλογεί και προσεύχεται για το καλό τους και αναγνωρίζει την προσφορά τους.

Το μεγάλο έργο της αποστολής τους, σε στιγμές, που έχει ανατραπεί η ισορροπία της κοινωνίας, χρειάζεται το Πνεύμα του Θεού, το Πνεύμα, που ανακαινίζει και ζωοποιεί τον κόσμο.
Και το νιώθουν μέσα τους, γι’ αυτό και στρέφουν τη ματιά τους στο Χριστό. Τι βάλσαμο είναι αυτό, τι ανθοφορία, μέσα στην απειλή…
Ειδικά οι ιατροί και οι νοσηλευτές σηκώνουν στις περιστάσεις τούτες το σταυρό τους. Δοκιμάζουν το βάρος του. Καλούνται να αντιπαλέψουν την οδυνηρή ασθένεια και τη θλίψη και το θάνατο των συνανθρώπων τους. Χωρίς δάκρυα… Ξεπερνώντας τις σωματικές τους αντοχές και επιστρατεύοντας τα ψυχικά τους αποθέματα.

Ας το κάνουν με τη βεβαιότητα, ότι ο Θεός είναι, στο πλευρό τους. Δεν σωπαίνει, δεν αδιαφορεί, δεν ησυχάζει…
Όσο η κούρασή τους μεγαλώνει, όσο η αγωνία τους αυξάνει, όσο πλανιόνται στους δαιδάλους της καταπολέμησης του ιού, όσο το βλέμμα αβεβαιότητας και φόβου των ασθενών τους σχίζει την καρδιά, ας αφεθούν στα τρυφερά και εύσπλαχνα χέρια του Θεού.

Τότε δεν κινδυνεύουν να καταρρεύσουν…
Η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας αφιέρωσε τη θ. λειτουργία των Βαΐων σε όσους εργάζονται εν μέσω κορωνοϊού… Η ενορία Κεστρίνης Θεσπρωτίας αφιέρωσε τη θ. λειτουργία των Βαΐων σε όσους εργάζονται εν μέσω κορωνοϊού… Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 13, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες