Ανοιχτή επιστολή προς τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων Ηπείρου

Ανοιχτή επιστολή προς τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων Ηπείρου


Προς τούς Αδελφότητα Σαρακατσαναιων Ηπείρου Ιωάννινα. 
Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπειρωτων 
Σύλλογο Σαρακατσαναιων νομού Θεσπρωτίας
Σύλλογο Σαρακατσαναιων νομού Πρεβεζης 

Αγαπητοί σινάφλιδες 

Πριν ακόμη ιδρύσουμε την Αδελφότητα στα Γιάννενα στις συζητήσεις που είχαμε τότε αλλά και μέχρι σήμερα το κυριότερα θέμα ήταν η κινηματογράφηση της ζωής της περήφανης φυλής μας. 

Πέρασαν κοντά 50 χρόνια από τότε και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να εκπληρώσουμε αυτή τη μεγάλη υποχρέωση που έχουμε στους προγόνους μας, στα παιδιά μας, στις γενεές που έρχονται, και σε σινάφλιδες που το ονειρευόταν αλλά ο Θεός μας τους πήρε νωρίς. 

Η προσαρμογή μας από την νομαδικη ζωή της Στάνης στην κοινωνία ίσως να είναι η αιτία που δεν το αποφασίσαμε, είχαμε την ανάγκη αποκατάστασης. 
Σήμερα οι Σαρακατσαναίοι της Ηπείρου, και όχι μόνο) αλλά αναφέρομαι σε μας, είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της κοινωνίας και μόνο εμείς μπορούμε να το καταφέρουμε. 
Έχουμε πολλούς και διακεκριμένους επιστήμονες, εμπόρους, επαγγελματίες κ.λ.π που οι αρχές και το ήθος της φυλής μας τους κάνει ξεχωριστούς. Θεωρώ ότι αυτό το σπουδαίο έργο το καθυστέρησαμε, έπρεπε να το είχαμε κάνει ΧΘΕΣ αύριο θα είναι πολύ ΑΡΓΑ. 

Οι τέσσερις σύλλογοι είμαστε μία οικογένεια και πρέπει μαζί να το αποφασίσουμε, να πιστέψουμε ότι μπορούμε και να είστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε. Οι Σαρακατσαναίοι της Ηπείρου που η μοίρα τους έφερε να ζούνε στην πιο φτωχή περιοχή της Ελλάδος μπόρεσαν όχι μόνο να σταθούν στα πόδια τους αλλά και να προκόψουν. Μπορούμε όλοι μαζί (ταπεινά-αγαπημένα σαν ένας άνθρωπος) Μπορούμε κάντε την αρχή. Πάρα τα χρόνια που με βαραίνουν θα είμαι παρών σε ότι με χρειαστείτε. 

Με αγάπη 
Ηλίας Θεοδ. Κάλλης 
Λυκόβρυση
Ανοιχτή επιστολή προς τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων Ηπείρου Ανοιχτή επιστολή προς τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.