Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για τα μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για τα μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων 


Ενημερώνουμε τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας προκειμένου να ανακουφίσει τις τοπικές επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοινώνει τα κάτωθι μέτρα: 
Απαλλαγή, από τα τέλη για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων. 
Απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού. 
Απαλλαγή του 40% του συνολικού μισθώματος των επιχειρήσεων, που έχουν μισθώσει δημοτικά ακίνητα. 
Αναστολή για δύο (2) μήνες από την υποχρέωση της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, απαλλαγμένων από προσαυξήσεις. 

Τα παραπάνω μέτρα στήριξης (πλην του 4) των επιχειρήσεων, ισχύουν για όσο χρονικό διάστημα έχει διακοπεί ή περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία των επιχειρήσεων. 

Η ένταξη στις παραπάνω ρυθμίσεις γίνεται αποκλειστικά με την αποστολή στο info@igoumenitsa.gr : 

1. μιας απλής αίτησης, που θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του αυτοαπασχολούμενου, το ΑΦΜ, το είδος εμπορίας, τη διεύθυνση, το τηλέφωνο και τη φράση «ζητώ να απαλλαγεί η επιχείρησή μου από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού για όσο καιρό τελεί σε αναστολή» ή «επειδή έχει περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία της» 

2. καθώς και του αντίγραφου της υπεύθυνης δήλωσης επιχειρήσεων, που η δραστηριότητά τους είτε έχει ανασταλεί είτε έχει πληγεί σημαντικά (σε ηλεκτρονική μορφή pdf ή word) κι υποβλήθηκε στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. 

Όποιος συνάδελφος εμπίπτει σε κάποιο άλλο από τα μέτρα στήριξης, να το προσθέσει στην αίτηση.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για τα μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας για τα μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 06, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.