Θεσπρωτία: Επιτέλους κάποιος πήρε την πρωτοβουλία

Θεσπρωτία: Επιτέλους κάποιος πήρε την πρωτοβουλία


Επιτέλους, ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας, ανέλαβε την πρωτοβουλία και με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα ζητάει το αυτονόητο που με πολύ κόπο κατέκτησαν οι Θεσπρωτοί.
Να σταματήσει δηλαδή ο ΕΟΔΥ να συμπεριλαμβάνει το νομό Θεσπρωτίας σε αυτούς που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.
Ως γνωστόν η καταγραφή γίνεται με βάση τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας που έχει δηλώσει ο ασθενής. 
Το ένα καταγεγραμμένο περιστατικό που έχει "χρεωθεί" στη Θεσπρωτία αφορά το νεαρό άτομο το οποίο διαγνώστηκε θετικό προ εβδομάδων κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα με πτήση από την Ισπανία και που έμεινε σε καραντίνα στην Αθήνα. 
Δεν πρόκειται, δηλαδή, για περιστατικό που εντοπίστηκε και διαγνώστηκε στη Θεσπρωτία. 
Συγχαρητήρια Βασίλη για αυτή σου την πρωτοβουλία, ενώ πιστεύουμε πως μπορείς να βρεις συμπαραστάτες, τόσο τους 3 δημάρχους της Θεσπρωτίας και τους εμπορικούς συλλόγους, όσο και τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και τον πρόεδρο του επιμελητηρίου.
Σύσσωμοι πρέπει να απαιτήσετε, να διευκρινιστεί δημόσια, ότι η Θεσπρωτία είναι ένας από τους λίγους "καθαρούς" νομούς και ίσως ο μοναδικός νομός από αυτούς, με καλοκαιρινό τουρισμό.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του κ. Γιόγιακα:

Προς: 
Κύριο Παναγιώτη Αρκουμανέα 
Πρόεδρο Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας 
Αθήνα, 4 Μαΐου 2020 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, 
Σε πρόσφατες αναλύσεις που δημοσίευσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων γίνεται ανάλυση των δηλωμένων στον ΕΟΔΥ περιστατικών του COVID19 ανά νομό της χώρας. Ως γνωστόν η κατανομή γίνεται με βάση τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας που έχει δηλώσει ο ασθενής. Το 1 (ένα) καταγεγραμμένο περιστατικό που έχει καταχωρηθεί στη Θεσπρωτία αφορά ωστόσο άτομο το οποίο διαγνώστηκε προ εβδομάδων κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα με πτήση από την Ισπανία και που έμεινε σε καραντίνα στην Αθήνα. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για περιστατικό που εντοπίστηκε και διαγνώστηκε στη Θεσπρωτία. 

Η συγκεκριμένη, κατά τ’ άλλα εύλογη, μεθοδολογική επιλογή στερεί εν προκειμένω και επί του παρόντος από το Νομό Θεσπρωτίας το χαρακτηρισμό του ως περιοχής μηδενικών κρουσμάτων («καθαρού νομού»). Το χαρακτηριστικό αυτό - εφόσον δεν καταγραφούν άλλα περιστατικά τους αμέσως επόμενους μήνες - θα αποτελούσε πλεονέκτημα της περιοχής εν όψει της αιχμής της τουριστικής περιόδου και δεδομένων των σοβαρών απωλειών που αναμένεται να καταγράψει ο κλάδος του Τουρισμού. 

Ως εκ τούτου παρακαλώ να διερευνήσετε τη δυνατότητα περιστατικά που αφορούν επιβάτες εισερχόμενων δρομολογίων από το εξωτερικό να μην καταχωρούνται στον τόπο δηλωμένης κατοικίας του ασθενούς. 

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή δύναμη στη συνέχεια του έργου σας. 

Με εκτίμηση, 
Βασίλειος Γιόγιακας, 
Βουλευτής Θεσπρωτίας, Νέα Δημοκρατία
Θεσπρωτία: Επιτέλους κάποιος πήρε την πρωτοβουλία Θεσπρωτία: Επιτέλους κάποιος πήρε την πρωτοβουλία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.