Τη Δευτέρα στην Ήπειρο οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικά τεστ

Τη Δευτέρα στην Ήπειρο οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικά τεστ


Την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ θα ξεκινήσουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στην Ήπειρο οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. Οι Ομάδες που θα κάνουν τα τεστ στην περιοχή στελεχώνονται από έντεκα συνολικά άτομα, τα οποία θα εκπαιδευτούν κατάλληλα. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φτάσουν τα ειδικά οχήματα με τα οποία θα κινηθούν. Οι ομάδες θα συντονίζονται από έναν γιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο οποίος θα οριστεί επίσης εντός της εβδομάδας. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τις οργανωμένες δομές.

Έτσι τις πρώτες ημέρες τα τεστ θα γίνουν σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, σε γηροκομεία και σε άλλα ιδρύματα με σημαντικό αριθμό φιλοξενουμένων καθώς και σε οικισμούς Ρομά.

Στη συνέχεια οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν στον γενικό πληθυσμό, με σκοπό να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερα τεστ ώστε να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πανδημία.

Η υλοποίηση του προγράμματος των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA “Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020”, για την ανίχνευση και τον έλεγχο πιθανών κρουσμάτων του Covid-19. 

Το σχετικό πρόγραμμα βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε στρατηγικό σχεδιασμό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και έχει ως αφετηρία κλειστές δομές με απόλυτη προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.
Τη Δευτέρα στην Ήπειρο οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικά τεστ Τη Δευτέρα στην Ήπειρο οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικά τεστ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 12, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.