Δικαίωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το Κεντρικό - Τι θα γίνει με τη φετινή σεζόν

Δικαίωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το Κεντρικό - Τι θα γίνει με τη φετινή σεζόν



Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με την αριθμ. 134/2018 αγωγή του, κατά της μισθώτριας Ομόρρυθμης Εταιρείας του Κεντρικού Εστιατορίου - Αναψυκτήριου που βρίσκεται στην παραλία Δρεπάνου, καθώς και κατά του διαχειριστή της, ζήτησε: 
1. Την απόδοση της χρήσης του μίσθιου (έξωση) λόγω μη καταβολής των μισθωμάτων, 
2 Την καταβολή των οφειλόμενων μισθωμάτων
3. την κήρυξη προσωρινά εκτελεστέας της όποιας απόφασης εκδοθεί. 

Η παραπάνω αγωγή μετά από αναβολές συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας την 10-10-2019, ενώ η με αριθμ. 31/2020 απόφαση εκδόθηκε στις 24 Μαρτίου 2020, και η οποία δικαιώνει το Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, υποχρεώνεται η εναγόμενη ομόρρυθμη εταιρεία να αποδώσει στον Δήμο την χρήση του μίσθιου, όπως περιγράφεται στην αγωγή και επίσης να καταβάλει σχεδόν το σύνολο των χρηματικών απαιτήσεων στον Δήμο.

Κηρύσσει δε την απόφαση προσωρινά εκτελεστή και ως προς την διάταξη για απόδοση του μίσθιου και ως προς την διάταξη για καταβολή των μισθωμάτων. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και εάν οι εναγόμενοι ασκήσουν έφεση εντός της νόμιμης προθεσμίας από την επίδοση της απόφασης σε αυτούς, η έφεση δεν αναστέλλει την εκτέλεση της απόφαση και μπορεί ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στην έξωση και σε αναγκαστική εκτέλεση για είσπραξη των οφειλόμενων μισθωμάτων.

Εκτός βέβαια και αν οι εναγόμενοι πετύχουν με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αναστολή, η οποία εφόσον γίνει δεκτή με δικαστική απόφαση και προσωρινή διαταγή, αναστέλλεται η εκτέλεση μέχρι να εκδικαστεί και να εκδοθεί απόφαση στην ασκηθείσα έφεση τους.

Λόγω όμως των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία από την διάδοση του COVID19, με τα οποία έχουν ανασταλεί ορισμένες διαδικασίες των Δικαστηρίων, δεν ήταν δυνατή η επίδοση της παραπάνω απόφασης, ώστε να τρέξουν οι προθεσμίες και να προσχωρήσουν οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης της Δικαστικής Απόφασης.

Από τις αρχές του μήνα λοιπόν οι εξελίξεις, που θα κρίνουν εάν θα λειτουργήσει τη φετινή σεζόν το κατάστημα "Κεντρικό", με νέο μισθωτή που ανακηρυχθεί μετά από ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό.
Δικαίωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το Κεντρικό - Τι θα γίνει με τη φετινή σεζόν Δικαίωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το Κεντρικό - Τι θα γίνει με τη φετινή σεζόν Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.