Περιφέρεια Ηπείρου: Κατασκευή δύο ακόμη κόμβων σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατασκευή δύο ακόμη κόμβων σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα


Αποφάσεις για οδικά έργα προϋπολογισμού άνω των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ έλαβε στη συνεδρίαση της  η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η Περιφέρεια Ηπείρου σε όλη τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν για την πανδημία του κορωνοϊού συνέχισε τις δραστηριότητές της, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχιστούν τα έργα που ήταν σε εξέλιξη.
«Αρκετά από αυτά – τόνισε – συνεχίστηκαν για άλλα όμως οι ανάδοχοι δήλωσαν αδυναμία, ζήτησαν και τους δόθηκαν παρατάσεις. Μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων επιταχύνουμε τους ρυθμούς υλοποίησης των έργων. Τώρα μάλιστα έχουμε έναν επιπλέον λόγο: Η Περιφέρεια στο μέτρο που της αναλογεί επιδιώκει να συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης».
Ακολούθως ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή για σημαντικά οδικά έργα, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 5,68 εκ. αφορούν νέα έργα.

«Πρόκειται- υπογράμμισε- για παρεμβάσεις που αφορούν και συντηρήσεις, αλλά και νέες υποδομές όπως είναι η κατασκευή δύο ακόμη κόμβων σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα.
Υλοποιούμε με συνέπεια τον προγραμματισμό μας με στόχο την βελτίωση του οδικού δικτύου και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες με την απαιτούμενη ιεράρχηση ως προς τις ανάγκες και την ωριμότητα των μελετών».

Αναλυτικά τα έργα που υλοποιούνται μετά τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής είναι τα εξής:
-Βελτίωση 1ηςεπ. οδού και κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, με προϋπολογισμό 1.050.000 ευρώ.
-Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Ε.Ο. Γέφυρα Καλογήρου- Πρέβεζα στη θέση Αμποχωβίτη Ζέφυρος (προς παραλιακή ζώνη), με προϋπολογισμό 545.000 ευρώ.
– Αποκατάσταση επ. οδού Κόνιτσα- Ελεύθερο- Δίστρατο όρια νομού με προϋπολογισμό 885.000 ευρώ.
– Βελτίωση οδού Άγναντα- Καταρράκτης – Μικροσπηλιά- Ράμια- Κυψέλη – Βουργαρέλι, με προϋπολογισμό 820.000 ευρώ
– Βελτίωση οδού Θεριακήσι- Δερβίζιανα – όρια νομού Ιωαννίνων με Πρέβεζα, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.
– Αποκατάσταση οδού Ρετσιανά- Καστανιά, διακλάδωση προς Ελάτη, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ.
– Συντήρηση – βελτίωση Ε.Ο. Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, με συνολικό προϋπολογισμό 350.000 ευρώ
– Συντήρηση- βελτίωση του υπολοίπου εθνικού οδικού δικτύου (πέντε εργολαβίες) με συνολικό προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.
-Κατασκευή πεζοδρομίων και βελτίωση της 4ηςεπ. οδού εντός ορίων Δήμου Αρταίων με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.
– Συντήρηση προστασία του κόμβου προς Αμπέλια της Ε.Ο. Άρτα- Χανόπουλο- Καμπή, με προϋπολογισμό 80.000 ευρώ.
– Συντήρηση- βελτίωση οδού Ν. Σινώπη- Κανάλι-Ε.Ο. Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα (β΄ φάση) με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή επίσης:
-Ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας- Τρικάλων έως όρια Ηπείρου», με προϋπολογισμό 758.000 ευρώ και ανάδοχο την Γ.Ν. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.
-Κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο «Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Χόχλας Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Ανάδοχος ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.
– Ανέδειξε αναδόχους για το καθαρισμό του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου (δύο διαγωνισμοί προϋπολογισμού 74.000 ο καθένας)
Εκτός αυτών ενέκρινε και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού (Ανάδοχος Δημ. Φάφας) για την κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Τεριαχίου Δήμου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 39.773 ευρώ.
Περιφέρεια Ηπείρου: Κατασκευή δύο ακόμη κόμβων σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα Περιφέρεια Ηπείρου: Κατασκευή δύο ακόμη κόμβων σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 14, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.