Το αστέρι της Θεσπρωτίας

Το αστέρι της Θεσπρωτίας


Ταξιδεύοντας για την Ηγουμενίτσα, θα κάνουμε μια μικρή παράκαμψη και θα συνεχίσουμε προς το χωριό Καρτέρι Θεσπρωτίας, για να συναντήσουμε την οικογένεια Βασιλείου. Αποτελεί χρέος, τόσο για εμάς όσο και για τους αναγνώστες μας, να γνωρίσουμε την ιστορία της και φυσικά το αστέρι τους το οποίο φέρνει ακόμη μεροκάματο στο σπίτι.

Μάλιστα είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις, όπου από το τιμόνι του ίδιου του φορτηγού πέρασαν τρεις διαφορετικές γενιές αυτοκινητιστών: ο παππούς, ο γιος και ο εγγονός.

Φτάνοντας στο σημείο της συνάντησης με την οικογένεια Βασιλείου, θα μας υποδεχθούν με ιδιαίτερη χαρά και τα τρία μέλη της, ο Σπύρος ο πρεσβύτερος, ο Μιλτιάδης και ο Σπύρος ο νεότερος. Κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις και ο κ. Σπύρος θα μας πει:

«Σε πέντε λεπτά είναι έτοιμο το φορτηγό μας για τη φωτογράφιση. Θέλουμε να είναι όπως πρέπει. Πλυμένο και γυαλισμένο, όπως είναι στην καθημερινότητά του». Μέχρι να ολοκληρωθούν οι ετοιμασίες μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του και να μας δώσει σημαντικές πληροφορίες για το Mercedes του. «Το πρώτο μου φορτηγό ήταν το Mercedes-Benz 1620 και εν συνεχεία αγόρασα το μοντέλο 1824LK το οποίο είναι το αγαπημένο μου. Η αγορά του έγινε το 1982 και μου κόστισε 3.000.000 δραχμές».

Διαβάστε την αναλυτική παρουσίαση του εμβληματικού αυτού φορτηγού, στο τεύχος Μαΐου (385) του ΤΡΟΧΟΙ & TIR που κυκλοφορεί στα περίπτερα Ελλάδας και Κύπρου.

Το αστέρι της Θεσπρωτίας Το αστέρι της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 10, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.