Όπλα και νομίσματα ιστορικής αξίας έφερε στο φως στο Λίμινι της Άρτας, ο Γ. Τσούκαλης

Όπλα και νομίσματα ιστορικής αξίας έφερε στο φως στο Λίμινι της Άρτας, ο Γ. Τσούκαλης


Ο διευθυντής πολιτιστικής κληρονομιάς του international action art Γιώργος Τσούκαλης, ανακάλυψε στην Άρτα, όπλα και νομίσματα μεγάλης αξίας.

Η πληροφορία που αξιοποίησε μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα άγνωστου ιδιώτη ο όποιος ισχυρίστηκε ότι είναι πρώην αρχαιοκάπηλος οδήγησε στην επιστροφή στο ελληνικό κράτος 241 όπλων και νομισμάτων ιστορικής αξίας.

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής αρχικά προέτρεψε τον άγνωστο να απευθυνθεί στην αρμοδία εφορία αλλά όταν του είπε ότι φοβάται να το κάνει του ζήτησε να του υποδείξει την τοποθεσία για να παραλάβει το υλικό.

«Κάναμε ιδιαιτέρα προσεκτικές κινήσεις γιατί φοβόμαστε μήπως υπάρχει παγίδα με εκρηκτικά» επισημαίνει ο Γιώργος Τσούκαλης.

Με τη συνδρομή της ασφαλείας Λιβαδειάς βρέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα στην περιοχή Λιμiνι της Άρτας και παραδόθηκαν προς περαιτέρω αξιολόγηση στο αρμόδιο τμήμα.Όπλα και νομίσματα ιστορικής αξίας έφερε στο φως στο Λίμινι της Άρτας, ο Γ. Τσούκαλης Όπλα και νομίσματα ιστορικής αξίας έφερε στο φως στο Λίμινι της Άρτας, ο Γ. Τσούκαλης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 21, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.