Εναλλακτικοί τρόποι κυκλοφορίας - Της Βασιλικής Πάντου

Εναλλακτικοί τρόποι κυκλοφορίας - Της Βασιλικής Πάντου


Η πόλη της Ηγουμενίτσας, χαρακτηρίζεται από το κέντρο της, αλλά και όλη την παράλια ζώνη, αποτελώντας σημείο έλξης αρχικά των κατοίκων της, αλλά και όσων την επισκέπτονται. 

Μία πόλη όμορφη όταν την περπατάς που μεταμορφώνεται όταν την κοιτάς από ψηλά, από τις ταράτσες των κτιρίων. Εκεί το πρωί σε λούζει ο ήλιος, το απόγευμα μπορείς να θαυμάσεις τη ειδυλλιακή θέα προς την θάλασσα και καθώς πέφτει η νύχτα τα φώτα λαμπυρίζουν στο νερό και η πόλη μοιάζει να κινείται. 

Η μαγεία της πόλης από ψηλά, με την συνεχόμενη αλλαγή του τοπίου κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να αποτελέσει ξεχωριστή εμπειρία, εάν μπορούσε να ενταχθεί σε ένα δίκτυο διαδρομών. Ένα σύμπλεγμα εναέριων και μη διαδρομών που θα έχουν ως σημεία αναφοράς τις ταράτσες των κτιρίων. Τα αχρησιμοποίητα δώματα θα λειτουργούν σαν οάσεις πρασίνου, που ενοποιημένα θα δημιουργούν ένα παράλληλο επίπεδο πορείων, δίνοντας μία διαφορετική οπτική της πόλης. 

Στο συνεχές σύστημα δόμησης του κέντρου, η ενοποίηση αυτή μπορεί να γίνει αβίαστα. Σε σημεία όπου υπάρχει απόσταση μεταξύ των κτιρίων, θα μπορούσε να γίνει σύζευξη μέσω εναέριων γεφυρών. Οι υψομετρικές διαφορές, καθώς και τα σημεία εισόδου των περιπάτων, θα συνδέονται με ανελκυστήρες. Έτσι οι εναέριες αυτές διαδρομές θα είναι ανεξάρτητες των κτιρίων που βασίζονται, όπως και κατά τον ίδιο τρόπο είναι και αυτόνομα τα σημερινά πεζοδρόμια. 

Έτσι αυτή η υπέροχη και ανατρεπτική πόλη θα είχε να δείξει σε όλους μια όψη που τώρα δείχνει σε λίγους. 

Βασιλική Πάντου
Εναλλακτικοί τρόποι κυκλοφορίας - Της Βασιλικής Πάντου Εναλλακτικοί τρόποι κυκλοφορίας - Της Βασιλικής Πάντου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 27, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.