Έως εδώ δήμαρχε Φιλιατών

Έως εδώ δήμαρχε Φιλιατών


Η υπομονή μαζί σου Σπύρο Παππά τελείωσε.

Εδώ και 4 χρόνια έχεις ξεκινήσει έναν ανηλεή οικονομικό πόλεμο εναντίον της εφημερίδας μου ΤΙΤΑΝΗ, για να την τιμωρήσεις επειδή δεν είναι υποτακτική απέναντί σου, όπως κάνουν άλλοι συνάδελφοί μου.

Στις προσωπικές σου παρέες μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις και ποσώς με ενδιαφέρει. Δεν ανήκω σε αυτή. Δεν μου επιτρέπει η ανατροφή μου.

Ο Δήμος Φιλιατών όμως δεν είναι δικό σου μαγαζάκι, ώστε να διαχειρίζεσαι τα χρήματα των δημοτών, για να κάνεις το δικό σου πολιτικό παιχνίδι, είτε ταΐζοντας κολλητούς με πακτωλό χρημάτων μέσω απευθείας αναθέσεων, είτε για να εκδικηθείς αυτούς που δεν σου χαϊδεύουν τα αυτιά. 

Και για τα δύο πλέον θα κληθείς να απολογηθείς στην Ελληνική δικαιοσύνη, τόσο για παράβαση καθήκοντος (μαζί με τους υπαλλήλους που συναινούν στις παρανομίες σου), όσο και για διαφυγόντα κέρδη, εις βάρος της επιχείρησής μου.

Για τις καραμπινάτες παράνομες κατατμήσεις, ώστε να "σπάσεις" τα έργα σε κομμάτια για να μπορείς να τα δώσεις απευθείας σε αρεστούς σου, θα ασχοληθώ σε νέα ανάρτηση.

Σήμερα θα περιοριστώ στα όσα αφορούν την επιχείρησή μου.

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, με τις διατάξεις του ν. 3548/2007, η κατανομή των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων του δήμου, γίνεται σε όσες εφημερίδες περιλαμβάνονται στην σχετική υπουργική απόφαση, που εκδίδεται βάσει του εν λόγω νόμου, καταχωρίζονται δε υποχρεωτικά, με κριτήριο την προβλεπόμενη από τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 13 του ν. 2328/1995 (ΦΕΚ 159 Α'), με ίση κατανομή στις εφημερίδες.

Εσύ, ετσιθελικά και παράνομα, έχεις αποκλείσει από τις δημοσιεύσεις την εφημερίδα μου ΤΙΤΑΝΗ, η οποία μάλιστα είναι η αρχαιότερη εβδομαδιαία εφημερίδα του νομού Θεσπρωτίας, αφού βρίσκεται στο 27ο έτος συνεχής παρουσίας στον τοπικό τύπο.

Ενδεικτικά θα αναφέρω πως τα έτη 2018-2019 από τις 17 υποχρεωτικές δημοσιεύσεις, η εφημερίδα μου έλαβε μόλις τις 5.
Ενώ για τα έτη 2016-2017, από τις 46 υποχρεωτικές δημοσιεύσεις, η εφημερίδα μου έλαβε μόλις τις 9.

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι και με αναγκάζει να ζητήσω την προστασία της ελληνικής δικαιοσύνης, ήρθε προχθές, όταν με την αριθμό 77/2020 απόφασή σου, ανέθεσες απευθείας στις εφημερίδες «Θεσπρωτών Διαβούλευση» και «Θεσπρωτική», τη δημοσίευση 6 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καμία στην εφημερίδα μου, όπως είσαι υποχρεωμένος από τη νομοθεσία.

Επίσης, όπως εσύ πολύ καλά γνωρίζεις πάλι, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 3548/2007, προβλέπονται κυρώσεις για τους οργανισμούς που δεν κάνουν ορθή χρήση των διατάξεων του.

Οι κυρώσεις αφορούν τόσο τον επικεφαλής του οργανισμού, στην προκειμένη περίπτωση το δήμαρχο Φιλιατών, όσο και των αρμόδιων υπαλλήλων που είναι ορισμένοι για την αποστολή των δημοσιεύσεων.

Η αποζημίωση που τυχόν επιδικάσει η ελληνική δικαιοσύνη υπέρ μου, γνωρίζεις ότι θα κληθούν να την πληρώσουν οι δημότες των Φιλιατών και όχι εσύ από τη τσέπη σου.
Είστε συνηθισμένοι άλλωστε εκεί στο δήμο Φιλιατών να χρεώνεται τους δημότες για τις προσωπικές κόντρες και τα ... πάθη σας.

Γνωρίζεις επίσης πως η κατηγορία απέναντί σου για παράβαση καθήκοντος, επιφέρει την έκπτωσή σου από το αξίωμα του δημάρχου και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, το πιθανότερο να μην είσαι ακόμα δήμαρχος.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους υπαλλήλους του δήμου, οι οποίοι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.
Αλλά και για αυτό είστε συνηθισμένοι στο δήμο Φιλιατών. Οι δήμαρχοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι και "ωραίοι" και οι υπάλληλοι να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, επειδή ακολούθησαν παράνομες εντολές των ανωτέρων τους..

Το λόγο έχει πλέον η ελληνική δικαιοσύνη.

Υ.Γ. Το Φιλιάτι Πίπη δεν χρειάζεται νέο Χότζα. Έχει ήδη και σε στολίζει καθημερινά, χωρίς να έχεις τολμήσει ποτέ να τον αμφισβητήσεις.
Έως εδώ δήμαρχε Φιλιατών Έως εδώ δήμαρχε Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 19, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.