Αίτημα Γιόγιακα για παράταση στην υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Αίτημα Γιόγιακα για παράταση στην υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο


Το αίτημα του Δήμου Ηγουμενίτσας για παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο στις περιοχές του Δήμου των οποίων η προθεσμία λήγει την 1η Ιουνίου διαβίβασε στο αρμόδιο Υπουργείο ο Βασίλης Γιόγιακας.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη απάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου προς τον βουλευτή Θεσπρωτίας αναφέρεται ότι «τα πρόστιµα τα οποία προβλέπονται από τον Ν. 2308/1995 δεν έχουν προς το παρόν ενεργοποιηθεί. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, όπως έχει δηµόσια δεσµευτεί, δεν θα προβεί στην «ακαριαία» εφαρμογή του νόµου και στην έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, θέλοντας µε αυτόν τον τρόπο να δώσει για κάποιο χρονικό διάστηµα τη δυνατότητα στους πολίτες να σπεύσουν να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους όπως έπραξε η πλειονότητα των πολιτών. Έτσι, προς το παρόν, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τα ακίνητά τους ακόµη και εκπρόθεσμα χωρίς την επιβολή κανενός προστίµου».

Επισυνάπτεται το έγγραφο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ημερομηνία 11/5/2020


Αίτημα Γιόγιακα για παράταση στην υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο Αίτημα Γιόγιακα για παράταση στην υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 22, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.