Τεχνικά έργα παρουσίασαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς

Τεχνικά έργα παρουσίασαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς 


Την Πέμπτη 11-06-2020 το ΕΠΑ.Λ Παραμυθιάς παρουσίασε στον αύλειο χώρο του σχολείου, τηρώντας σχολαστικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη μη εξάπλωση του covid-19, τα τεχνικά έργα που σχεδίασε και κατασκεύασε μέσω του προγράμματος «ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ – ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ» και συγκεκριμένα:

1. Τεχνικό έργο με τίτλο: Έξυπνη εκκολαπτική μηχανή το οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε το σχολικό έτος 2018 – 19. Η έξυπνη εκκολαπτική μηχανή είναι μια πλήρης αυτοματοποιημένη μηχανή για την 18ήμερη επώαση και την 3ήμερη εκκόλαψη 100 αυγών για την παραγωγή πουλιών, με δυνατότητα επέκτασης στα 200 αυγά.
2. Τεχνικό έργο με τίτλο: Υδροπονία πόλης το οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε το σχολικό έτος 2019 – 20. Η υδροπονία Πόλης είναι μια κατασκευή πλήρως αυτοματοποιημένη για την καλλιέργεια φυτών ( μαρούλια, ντομάτα, ρόκα , φράουλες κ.α ), σε οικιακό χώρο δημιουργώντας τις φυσικές συνθήκες που απαιτούνται για την καλλιέργεια τους με τεχνητά μέσα.

Τα έργα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τους μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και του τομέα Μηχανολογίας υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των υπεύθυνων Καθηγητών.

Επίσης όπως ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου το ΕΠΑ.Λ πραγματοποίησε το σχολικό έτος 2018 – 19 Σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας – Πρόγραμμα Erasmus μέσω του Ι.Κ.Υ με τίτλο ΄΄Η εφαρμογή σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως μοχλός ανάπτυξης σε περιόδους κρίσης ΄΄ στην πόλη Φολίνιο της Ιταλίας το χρονικό διάστημα 8-12-2018 έως 21-12-2018. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό οι μαθητές αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες από το εξωτερικό σχετιζόμενες με τις συνθήκες ζωής αλλά και τον τρόπο εκπαίδευσης και κατάρτισης των συνομήλικων τους στην Ιταλία, ενώ με τις επισκέψεις τους στη Ρώμη, τη Φλωρεντία και την Περούντζια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό και την ιστορία τους.


Το σχολικό έτος 2019 – 2020 το ΕΠΑ.Λ Παραμυθιάς υπέβαλε στο Ι.Κ.Υ από κοινού με το ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ Ηγουμενίτσας πρόταση Σχεδίου Μαθησιακής Κινητικότητας- Τομέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Erasmus + με τίτλο ΄΄ Εφαρμογή και μάθηση από την κορυφαία ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία (SEAT) στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται έως το τέλος Ιουνίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ Πρωτοπρεσβύτερος Σάντας Βελισάριος, ο Δήμαρχος Σουλίου Καραγιάννης Ιωάννης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Αθανασίου Νικόλαος, Καλόγερος Βασίλειος και Ντάγκας Γεώργιος, ο πρόεδρος της ΔΚ Παραμυθιάς Καλόγηρος Γεώργιος, ο αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας στο ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου και ΠΥΣΔΕ Θεσπρωτίας Τσάπες Πέτρος, οι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου Παπαευσταθίου Μαρία και Παδιώτης Ιωάννης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς των μαθητών.

Μετά το πέρας της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τις ικανότητες και τις δεξιότητες των μαθητών του ΕΠΑ.Λ στον σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων έργων.
Τεχνικά έργα παρουσίασαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς Τεχνικά έργα παρουσίασαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.