Γιατί χρεώνουν πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία; - Καμία επίσημη ενημέρωση

Γιατί χρεώνουν πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία; - Καμία επίσημη ενημέρωση


Είχαμε επισημάνει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, ότι οι επιδημιολογικοί χάρτες που δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, με βάση τον «δηλωθέντα τόπο μόνιμης κατοικίας» προκαλούν σύγχυση και πανικό… 

Στη Θεσπρωτία για πολύ καιρό, ψάχναμε το ένα και μοναδικό κρούσμα που έδειχναν οι χάρτες… το οποίο όμως, αν και χρεώθηκε στο νομό, εντοπίστηκε και παρέμεινε στην Αθήνα, προερχόμενο από… Ισπανία! 

Όλο αυτό το διάστημα, μέχρι και την περίοδο που εντοπίστηκαν τα κρούσματα στην Παραμυθιά, η κοινή γνώμη της περιοχής μας, ενημερώνονταν έγκυρα και άμεσα από την καθημερινή επίσημη ενημέρωση που έκανε στα ΜΜΕ η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου! 

Θύμωσε όμως ο… Αθηναίος μουεζίνης της Πολιτικής Προστασίας και αποφάσισε να κλείσει τις… στρόφιγγες της ενημέρωσης! 
Του έκλεβαν βλέπετε δόξα και χρόνο από το τηλεοπτικό γυαλί, να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες… 

Κι έτσι, η ενημέρωση σταμάτησε και ουδείς γνωρίζει τις γίνεται με τους ελέγχους που διενεργούνται στην πύλη εισόδου του Νομού μας, στο λιμάνι, ενώ ουδέποτε εγκαταστάθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην έτερη πύλη, τον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου… 
Και ενώ μέχρι τις 15 Ιουλίου ο χάρτης εμφάνιζε το νομό Θεσπρωτίας με 10 εως 49 κρούσματα, ξαφνικά στις 16 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ, στην επίσημη καθημερινή του ενημέρωση, κυκλοφορεί έναν χάρτη με τον οποίο «χρεώνει» στο Νομό Θεσπρωτίας 50+ κρούσματα! 


Ο πανικός που επικρατεί στο Νομό, καθώς ο χάρτης αυτός, επιμένει να κυκλοφορεί επίσημα στο site του ΕΟΔΥ επί τριήμερο, είναι πλέον δικαιολογημένος! 

Αυτό που είναι αδικαιολόγητο είναι η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία ο ΕΟΔΥ δίνει στη δημοσιότητα τους χάρτες του και η αδυναμία του να παραδεχθεί και να διορθώσει τα λάθη του… 

Τι συμβαίνει λοιπόν; 

Σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Κρουσμάτων covid – 19, στη Θεσπρωτία έχουμε 12 κρούσματα! 


Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρέχει η Ελληνική κυβέρνηση στον ιστότοπο gov.gr στην Ήπειρο συνολικά έχουμε 39 καταγεγραμμένα κρούσματα. 


Σύμφωνα με το χάρτη του ΕΟΔΥ από τις 16/07 και μετά στη Θεσπρωτία καταγράφονται 50+ κρούσματα μονίμων κατοίκων, αριθμός που δε συμφωνεί, ούτε με την κυβέρνηση, ούτε και με την καθημερινή, γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων που δίνει στη δημοσιότητα ο ίδιος ο ΕΟΔΥ! 

Προχειρότητα, ανευθυνότητα, ή κάτι άλλο; 

Ο ΕΟΔΥ και το Υφυπουργείο πολιτικής προστασίας οφείλουν να απαντήσουν τώρα…
Γιατί χρεώνουν πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία; - Καμία επίσημη ενημέρωση Γιατί χρεώνουν πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσπρωτία; - Καμία επίσημη ενημέρωση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2020 Rating: 5

2 σχόλια:

  1. γίνεται ανάγωγη σε 100.000 όπως λέει κάτω αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην ανησυχεις,το δουλεμα συνεχιζεται κανονικοτατα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.