Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας - Ανακαλούνται άδειες

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας - Ανακαλούνται άδειες


Συναγερμός έχει σημάνει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έπειτα από Navtex που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Τουρκία για σεισμικές έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης. 

Συγκεκριμένα με τη Navtex που εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ήδη στην περιοχή πλέει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, κάτι το οποίο έχει ανακοινώσει η Άγκυρα. Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή έχει τεθεί ο ελληνικός στόλος μετά από τον απόπλου 10 πολεμικών πλοίων των Τούρκων από τον Ναύσταθμο του Ακσάζ, που συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος. Τις τελευταίες ώρες πάντως παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στη ναυτική βάση του Ακσάζ.

Επίσης, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις στις 14:23 το μεσημέρι στις νήσους Στρογγύλη και Μεγίστη στα 12.500 πόδια. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, έως το μεσημέρι σήμερα, είχαν καταγραφεί δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη. 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κύπρο, όπου βρισκόταν για την επέτειο από την τουρκική εισβολή. Το θέμα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και ψυχραιμία η κυβέρνηση. 

Πρωτίστως για το Πολεμικό Ναυτικό, ο Στόλος είναι έτοιμος να αποπλεύσει και το προσωπικό που ήταν σε άδεια ανακαλείται. Το ίδιο γίνεται σε Έβρο και στις μονάδες των νησιών, που επίσης έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό των πλοίων ενημερώθηκε ότι «δεν θα βγει κανείς» και το ίδιο ισχύει για το προσωπικό του Αρχηγείου Στόλου. Επίσης αδειούχοι με συγκεκριμένες ειδικότητες ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν στα πλοία τους.

Στην περιοχή μάλιστα του Καστελόριζου, εδώ και λίγη ώρα, καταγράφονται αερομαχίες. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν ανακλήθηκαν οι κανονικές άδειες των αξιωματικών του Πενταγώνου, αλλά απαγορεύεται η έξοδος από το Πεντάγωνο.

Επίσης υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στην Αγία Παρασκευή, όπου εδρεύει η Στρατιωτική Διοίκηση της Ανατολικής Μεσογείου.
Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας - Ανακαλούνται άδειες Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας - Ανακαλούνται άδειες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 21, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.