Ηγουμενίτσα: Ο.Λ.ΗΓ. και Πράσινο Λιμάνι (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Ο.Λ.ΗΓ. και Πράσινο Λιμάνι (+ΒΙΝΤΕΟ)


"Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του Ευρωπαϊκού έργου ΝΕWBRAIN, έχει εντοπίσει και παρουσιάσει μια σειρά έργων προτεραιότητας που αποτελούν μέρος του Στρατηγικού του Σχεδιασμού. Ένα από τα έργα προτεραιότητας είναι, τα επόμενα χρόνια, να μετατραπεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε ένα Οικολογικό «Πράσινο» Λιμάνι. Ο κύριος στόχος του «Πράσινου» λιμανιού είναι η λειτουργία του λιμένα να πραγματοποιείται με σεβασμό προς το περιβάλλον, στοχεύοντας σε νέες «πράσινες» τεχνολογίες..."

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μέρος δελτίου τύπου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, από τις 12 Ιουνίου 2020.

Η πραγματικότητα και η καθημερινότητα όμως που ζουν οι κάτοικοι της πόλης , με τα φουγάρα των πλοίων που προσεγγίζουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, να "καπνίζουν" ανεξέλεγκτα, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί και που βιντεοσκοπήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, είναι πολύ διαφορετική από αυτή που ... οραματίζεται και ευαγγελίζεται η διοίκηση της ΟΛΗΓ.


Ο οργανισμός μάλιστα προχώρησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με σκοπό την Αξιοποίηση Τεχνολογίας και Καινοτομίας στη βελτίωση της περιβαλλοντικής ποιότητας.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας θα εγκατασταθεί σε κτίριο του ΟΛΗΓ ένας νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων, προκειμένου να μετρά την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα, και τα δεδομένα αυτά θα καταγράφονται και θα απεικονίζονται στο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα που έχει υλοποιήσει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου. Στόχος είναι η επιστημονική παρακολούθηση και η μελέτη του περιβάλλοντος του Λιμένα..

Υπενθυμίζουμε πως στον τερματικό σταθμό Τ1, λειτουργεί εδώ και χρόνια σταθμός μέτρησης των αέριων ρύπων, χωρίς ποτέ να γίνουν γνωστά τα όσα καταγράφει, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας.

Θα καλέσουμε για ακόμα μία φορά, την τελευταία, να δοθούν στην δημοσιότητα από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, οι μετρήσεις του σταθμού μέτρησης αέριων ρύπων. 
Μετά δυστυχώς θα αναγκαστούμε να απευθυνθούμε στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας, θέλοντας να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας.

Επίσης ζητάμε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, να μας ενημερώσει για τις παραβάσεις που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια και που έχουν να κάνουν με την ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και το ύψος των τυχόν προστίμων.

Ηγουμενίτσα: Ο.Λ.ΗΓ. και Πράσινο Λιμάνι (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Ο.Λ.ΗΓ. και Πράσινο Λιμάνι (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.