Παραδόθηκε ο κυκλικός κόμβος στο Αεροδρόμιο Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδόθηκε ο κυκλικός κόμβος στο Αεροδρόμιο Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)



Ένα έργο που απαντά σε ένα διαχρονικό αίτημα των κάτοικων της Παραμυθιάς και της ευρύτερης περιοχής σχετικά με τον οδική ασφάλεια, παραδόθηκε την Παρασκευή από την περιφέρεια Ηπείρου. 
Ο λόγος για τον κόμβο στο αεροδρόμιο Παραμυθιάς που πλέον είναι σε χρήση με αρχικό προϋπολογισμό 516.500€.

Την εκπόνησης της σχετικής μελέτης, είχε εγκρίνει η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας τον Οκτώβριο του 2017, με την δημοπράτηση του έργου να εγκρίνεται τον Δεκέμβριο του 2018 επίσης από την οικονομική επιτροπή. 
Ο ανάδοχος του έργου προέκυψε 3 μήνες μετά (Φεβρουάριος του 2019) και οι εργασίες για την κατασκευή του ξεκίνησαν στις αρχές του 2020.

Σήμερα, ο κόμβος είναι σε χρήση, προσφέροντας σε ασφάλεια κατά την διέλευση των οδηγών στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ δεν ήταν λίγα τα τροχαία ατυχήματα που είχαν συμβεί κατά το παρελθόν, με αποτελέσματα να καθιστά την κατασκευή του, ως απαραίτητο έργο.

Η κατασκευή του έγινε με όλες τις προβλεπόμενα κατασκευαστικά όσο και λειτουργικά χαρακτηριστικά διαχείρισης της κυκλοφορίας, διαστάσεων, σήμανσης κλπ.

Επόμενο προγραμματισμένο έργο οδικής ασφάλειας στην περιοχή είναι ο κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση για τα Σουλιωτοχώρια στην Γλυκή, το οποίο εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου το Φεβρουάριο του 2020, έχοντας προϋπολογισμού 300.000 ευρώ,ενώ και αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων των Σουλιωτοχωριων.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, χαρακτηριστικά πλάνα από τον κυκλικό κόμβο στο αεροδρόμιο Παραμυθιάς.

Παραδόθηκε ο κυκλικός κόμβος στο Αεροδρόμιο Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Παραδόθηκε ο κυκλικός κόμβος στο Αεροδρόμιο Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.