Κανένα τεστ σε όσους εισέρχονται στη Θεσπρωτία από την Αλβανία

Κανένα τεστ σε όσους εισέρχονται στη Θεσπρωτία από την Αλβανία


Με απόφαση της κυβέρνησης, ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Ήδη, το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν 1.011 στοχευμένοι έλεγχοι στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και στην Κρυσταλλοπηγή. 
Όχι όμως και στο Τελωνείο Μαυροματίου στη Θεσπρωτία.

Μετά την χθεσινή αποχώρηση του ΕΟΔΥ, σήμερα τα υγειονομικά κλιμάκια επέστρεψαν στο τελωνείο Κακαβιάς και από τις 11 περίπου το πρωί ξεκίνησαν τις δειγματοληψίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα ληφθούν 500 δείγματα κι άλλα τόσα αύριο ώστε μαζί με τα χίλια περίπου του Σαββατοκύριακου να δώσουν ασφαλή στοιχεία για την υγειονομική κατάσταση όσων κινούνται στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Την ίδια ώρα, δύο νεκρούς και 96 νέα κρούσματα του Covid-19 μετρά η Αλβανία το τελευταίο 24ωρο ενώ χθες είχε καταγραφεί ρεκόρ νέων κρουσμάτων.
Το Υπουργείο Υγείας στην επίσημη ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η κατάσταση στη χώρα είναι σοβαρή καθώς ο ιός εξαπλώνεται, ενώ σημειώνει ότι είναι πολύ δύσκολη στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων που λειτουργεί στα Τίρανα.
Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 451 τεστ εκ των οποίων τα 96 είναι θετικά.

Με αυτή την εικόνα στη γείτονα χώρα, προβληματισμός επικρατεί στη Θεσπρωτία, καθώς στο τελωνείο Μαυροματίου στη Σαγιάδα, δεν πραγματοποιείται κανένας απολύτως έλεγχος και παρόλο που έχει ζητηθεί επανειλημμένα από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας να στελεχωθεί ο μεθοριακός σταθμός με μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα πραγματοποιεί τεστ για τον κορωνοϊό, δεν έχει λάβει εώς σήμερα θετική απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθεί στο τελωνείο Μαυροματίου, ειδικό τούνελ απολύμανσης, από το οποίο θα διέρχονται όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα από την Αλβανία.

Καθημερινά από το τελωνείο του Μαυροματίου, διέρχονται περίπου 400 άτομα, πολλά από τα οποία είναι επαναλαμβανόμενα, καθώς επισκέπτονται τη Θεσπρωτία είτε για δουλειά, είτε για τα ψώνια τους στα καταστήματα της Ηγουμενίτσας.

Θεωρούμε πως θα πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί στο τελωνείο Μαυροματίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, καθώς και να παρθούν τα αντίστοιχα μέτρα που λαμβάνονται στις υπόλοιπες πύλες εισόδου της χώρας.

Δεν είναι λογικό να υποχρεούνται να προσκομίζουν αρνητικό τεστ, όσοι επιθυμούν να εισέλθουν από τον Προμαχώνα και για όσους εισέρχονται από το Μαυρομάτι να μην πραγματοποιούνται ούτε δειγματοληπτικά τεστ.
Κανένα τεστ σε όσους εισέρχονται στη Θεσπρωτία από την Αλβανία Κανένα τεστ σε όσους εισέρχονται στη Θεσπρωτία από την Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.