Γ.Ν. Φιλιατών: πόσο έτοιμοι είμαστε για την επόμενη φάση;

Γ.Ν. Φιλιατών: πόσο έτοιμοι είμαστε για την επόμενη φάση;


Διανύουμε τον 6ο μήνα επέλασης της επιδημίας και η κατάσταση στο Γ.Ν.Φιλιατών εχει ως εξής:

1)Σύμφωνα με τίς πρόσφατες οδηγίες του υπουργού Υγείας θα ενταχθούν και άλλα νοσοκομεία για την νοσηλεία ασθενών με covid-19.εκτος των ήδη μεγάλων αναφοράς. Ενα από αυτά και το Γ.Ν.Φιλιατών.

2)Σύμφωνα με τίς οδηγίες του ΕΟΔΥ από τον Μαρτιο
α. εχει δημιουργηθεί ήδη το αντίστοιχο τμήμα με απαραίτητο εξοπλισμό αλλα υπαρχουν ακόμη εκκρεμότητες.. Οι όποιες υλικές ελλείψεις του έχουν δρομολογηθεί με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Ηπείρου.

β. έχει δημιουργηθεί τμήμα βραχείας νοσηλείας για ύποπτα περιστατικά σε αναμονή αποτελέσματος με test PCR για covid-19.

Τα θέματα πού προκύπτουν είναι τα εξής:

Εάν τελικά εφαρμοσθεί η εξαγγελία αυτή, η ανάγκη αύξησης του ανθρώπινου δυναμικού(ιατροί,νοσηλευτές,τραυματιοφορείς,τραπεζοκόμοι,καθαρίστριες) είναι απολύτως απαραίτητη !Χωρίς καθυστερήσεις!

Μέχρι τώρα η λειτουργία του διαμορφωμένου χώρου(εκτός νοσοκομείου)διαλογής περιστατικών γίνεται από το υπάρχον προσωπικό,με την απαιτούμενη προστασία του.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρα αντιληπτό να υπάρχει καθορισμένη ομάδα για το τμήμα αποκλειστικής νοσηλείας των ασθενών με covid-19.

Οι ίδιοι γιατροί που καλούνται να υπηρετήσουν, εκτός από τα καθημερινά περιστατικά και την παρούσα υγειονομικη κριση , μόλις που ανταποκρίνονται στην καθημερινή εφημέρευση του νοσοκομείου!

Το δε ακτινολογικό υπολειτουργεί μήνες τωρα ,με 6-7 ημέρες τον μήνα χωρίς γιατρό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

1)Να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για προσλήψεις ολων των εμπλεκομένων ΑΜΕΣΑ πρίν ξεκινήσει η λειτουργία του τμήματος με ασθενείς covid-19 .Τότε και μόνον τότε μπορούμε να μιλάμε για “ανοιγμα” του τμήματος.

. 2)Να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός προσωπικού που θα προσφέρει αποκλειστικά φροντίδα στους ασθενείς με covid -19 για να αποφευχθεί η διασπορα του ιου στους λοιπούς χώρους του νοσοκομείου.

3)Να δοθεί λύση για πρόσληψη δύο ακτινολόγων ώστε να σταματήσει η επισφαλής εφημέρευση του νοσοκομείου. Υπηρετεί ενας μόνο μόνιμος γιατρός

4)Να ανοίξει η ΜΑΦ με ότι αυτό συνεπάγεται.

5)Συνεχή συνεργασία με 6η ΥΠΕ για ενίσχυση προμήθειας προστατευτικού εξοπλισμού.

6)Προμήθεια υλικού μεταφοράς για test PCR στα Κ.Υγείας του νομού για αποφυγή του συνωστισμού στο νοσοκομείο κ περιορισμό της εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα.


Όλα αυτά είναι μόνο τα βασικά για την στοιχειώδη λειτουργία
του Γ.Ν.Φιλατών σε καιρό πανδημίας.

Ο νοών νοείτω.

Στράτου Σοφια Παιδίατρος Επιμ.Α Γ.Ν.Φιλιατων 
Εκλεγμένη εκπρόσωπος Ιατρων Διοικητικου Συμβουλίου.
Γ.Ν. Φιλιατών: πόσο έτοιμοι είμαστε για την επόμενη φάση; Γ.Ν. Φιλιατών: πόσο έτοιμοι είμαστε για την επόμενη φάση; Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.