Παστούρωμα: Βάρβαρη κακοποίηση αλόγου στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παστούρωμα: Βάρβαρη κακοποίηση αλόγου στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παστούρωμα (ή μπαστούρωμα ή περδούκλωμα ή περδούκλι) είναι το δέσιμο των ποδιών του ζώου μεταξύ τους, συνήθως ένα μπροστινό και ένα πίσω της ίδιας πλευράς ή τα πόδια ανά δύο δεμένα (διπλή παστούρα). Ακόμα πιο βάρβαρη πρακτική είναι το δέσιμο των ποδιών του ζώου με το κεφάλι.

Το παστούρωμα αποτελεί βαρύτατη μορφή κακοποίησης καθώς τα ζώα δένονται από πολύ μικρές ηλικίες – οι κτηνοτρόφοι δένουν τα πόδια των ζώων εκτροφής αμέσως μετά τον απογαλακτισμό τους – και περνούν όλη τους την ζωή έχοντας μεγάλες δυσκολίες στην παραμικρή τους κίνηση.

Πολλές φορές δεν μπορούν καν να περπατήσουν και πέφτουν και δεν είναι λίγες φορές που – ειδικά τα κατσίκια – σπάνε τα πόδια τους στην προσπάθεια να πηδήξουν ή να τρέξουν. Τα εξαρθρώματα και τα κατάγματα είναι ιδιαίτερα συχνά.

Τα ”παστουρωμένα” άλογα και γαϊδουράκια όταν πέσουν πολλές φορές δεν μπορούν να ξανασηκωθούν και πεθαίνουν από κολικούς λόγω ακινησίας. Αλλά δεν είναι μόνο η κίνηση που εμποδίζεται. Παράλληλα τα ζώα δεν μπορούν να ξαπλώσουν ή να χαλαρώσουν στον ύπνο τους.

Εκτός των παραπάνω, το δέσιμο των ποδιών προκαλεί τενοντίτιδες ή αποκοπή τένοντα και βαθιές πληγές του δέρματος λόγω της τριβής με το σκοινί οι οποίες μπορούν να καταλήξουν και σε ακρωτηριασμό του ζώου με ότι συνεπάγεται για την μετέπειτα ζωή του

Και η περιοχή μας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση απο αυτό το “δείγμα πολιτισμού”

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ένα συμπαθέστατο άλογο με δεμένα τα μπροστινά του πόδια απο τον άγνωστο ιδιοκτήτη του στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς και με εμφανή αδυναμια στο περπάτημα. Οταν δε, προσπάθησε να ακολουθήσει τα αλλα άλογα που ηταν στο σημειο, αυτο δεν ηταν δυνατο να συμβεί.


Παστούρωμα: Βάρβαρη κακοποίηση αλόγου στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Παστούρωμα: Βάρβαρη κακοποίηση αλόγου στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.