Δεκαεννιά θετικά κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας - Κακαβιά)

Δεκαεννιά θετικά κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας - Κακαβιά)


Δεκαεννιά θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της Ηπείρου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Οι πύλες εισόδου που ελέγχονται στην περιοχή είναι αυτή της Κακαβιάς και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Στα στοιχεία δεν περιέχονται περισσότερες λεπτομέρειες για τα σημεία που εντοπίστηκαν ούτε για τον αριθμό των δειγμάτων που ελήφθησαν.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι από τα 19 κρούσματα τα 14 είναι ενεργά που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες και βρίσκονται στη φάση της καραντίνας και της ανάρρωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης, τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα στη χώρας μας ήρθαν από τη Ρουμανία ενώ θέση στην πεντάδα έχει και η Αλβανία.

Οι πέντε χώρες που έχουν δώσει τα περισσότερα κρούσματα είναι οι: Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία και Σουηδία.

Συγκεκριμένα από το άνοιγμα των συνόρων μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα: 88 κρούσματα από τη Ρουμανία, 86 από τη Βουλγαρία, 80 από τη Σερβία, 63 από την Αλβανία και 29 από τη Σουηδία.

Συνολικά από τη 1η Ιουλίου μέχρι και τις 16 Αυγούστου ο αριθμός των εισερχομένων ατόμων στη χώρα ανέρχεται σε 2.592.853. Από αυτούς οι 2.068.408 εισήλθαν από τα αεροδρόμια, οι 140.051 από λιμάνια και οι 384.394 από τα χερσαία σύνορα.

Το ίδιο διάστημα, δηλαδή από 1η Ιουλίου μέχρι και 16 Αυγούστου, έχουν διενεργηθεί συνολικά 319.379 τεστ COVID-19.


Δεκαεννιά θετικά κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας - Κακαβιά) Δεκαεννιά θετικά κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας - Κακαβιά) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 18, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.