Γόγολος: Η πραγματικότητα σταμάτησε τους «αντικατοπτρισμούς» της Δημοτικής Αρχής για το Δρέπανο

Γόγολος: Η πραγματικότητα σταμάτησε τους «αντικατοπτρισμούς» της Δημοτικής Αρχής για το Δρέπανο


Είμαστε στα μέσα Αυγούστου και κανένα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην παραλία Δρεπάνου, δεν λειτουργεί. Αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, είναι ενδεικτικό του τρόπου λειτουργίας του κ. Δημάρχου, ο οποίος φέρει βαρύτατες ευθύνες για την αρνητική αυτή εξέλιξη. Όπως αποδείχτηκε ο κ. Λώλος έπαιζε επικοινωνιακά παιχνίδια με τον ΟΛΗΓ στο θέμα αυτό και φανερώνεται από τις ενέργειες και το αποτέλεσμά τους. 

1. Δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδους για την αξιοποίηση της περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα στην ΟΛΗγ ΑΕ να προχωρήσει μονομερώς στη δημοπράτηση των καταστημάτων Soho και Ostria. Εν συνέχεια εκτυλίχθηκε ένα γαϊτανάκι που φανέρωσε μόνο τις εσωκομματικές διαφορές στο τοπικό σύστημα εξουσίας του κυβερνώντος κόμματος. 

2. Τα δήθεν μνημόνια Συνεργασίας και Αγάπης με τον ΟΛΗγ, ακυρώθηκαν στην πράξη από τη νομική υπηρεσία του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αποδείχθηκε ήταν επιπλέον χαμένος χρόνος στην αξιοποίηση με οικονομικά οφέλη για το Δήμο των υπαρχόντων καταστημάτων. Αλήθεια, ποιος είχε οφέλη από αυτές, εν τέλει ; 

3. Ο ΟΛΗγ βέβαια, προχώρησε μονομερώς και πάλι στην έκδοση δεκαπέντε (15) αδειών λειτουργίας καντίνων (!) διαβλέποντας ίσως την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των λουομένων. 

Μετά από όλα αυτά η υφιστάμενη κατάσταση είναι η εξής : 

Το κατάστημα πρώην Soho δημοπρατήθηκε με πλειοδότη, ο οποίος δεν προσήλθε να υπογράψει την έναρξη της συνεργασίας με τις υπηρεσίες του Δήμου, προφανώς λόγω της αβεβαιότητας και τους ενδοιασμούς της νομιμότητας της προκήρυξης. 

Η δημοπρασία του καταστήματος πρώην Ostria, παραπέμφθηκε στις καλένδες. 

Το κατάστημα πρώην ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ δημοπρατήθηκε δυο (2) φορές, χωρίς να υπάρξει ενδιαφέρον από κανέναν πλειοδότη, εξαιτίας της αβεβαιότητας και των περιοριστικών όρων συμμετοχής στη διακήρυξη ( οι όροι δεν είχαν ψηφιστεί από το μέλος της παράταξή μας στην οικονομική επιτροπή ) με αποτέλεσμα να καταστεί «άγονος» η δημοπρασία. 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάϊο είχα επισημάνει την ανικανότητα του κ. Λώλου, ο οποίος εξακολουθεί να διακατέχεται ακόμη από την υπαλληλική του ιδιότητα, να κάνει οποιοδήποτε deal προς όφελος του Δήμου. 

Βεβαίως σήμερα έχω ενδοιασμούς όχι μόνο για την ανικανότητα του κ. Λώλου στο θέμα αυτό, αλλά αναρωτιέμαι, όπως και πολλοί συμπολίτες, μήπως ο ίδιος δεν επιθυμούσε τη λειτουργία των καταστημάτων του Δρεπάνου και οι λεονταρισμοί του στο παρελθόν ήταν προπέτασμα καπνού των πραγματικών του προθέσεων; 

Δυστυχώς για τους πολίτες, η ανεπάρκεια του κ. ΛΩΛΟΥ να διαχειριστεί, να πάρει πρωτοβουλίες και να επιλύσει προβλήματα του Δήμου, διαφαίνεται συνεχώς. 

Βεβαίως είναι ικανός σε άλλους τομείς… π.χ. στις ασκήσεις «επί χάρτου» για τις οποίες βραβεύεται. Βράβευση όμως για την απώλεια του ΤΕΙ, την πώληση του Λιμανιού, την παραχώρηση ζωτικών χώρων για την αξιοποίηση και αναψυχή των κατοίκων της Ηγουμενίτσας, της Πλαταριάς και τον Συβότων δεν θα υπάρξει. Οι κάτοικοι της Πέρδικας μετά τα τελευταία γεγονότα, εκτιμώ πως θα απουσιάζουν και αυτοί. 

Η « Κάθοδος των Μυρίων » σαν αυτή που έγινε στις προηγούμενες εκλογές, δεν θα του αρκεί.
Γόγολος: Η πραγματικότητα σταμάτησε τους «αντικατοπτρισμούς» της Δημοτικής Αρχής για το Δρέπανο Γόγολος: Η πραγματικότητα σταμάτησε τους «αντικατοπτρισμούς» της Δημοτικής Αρχής για το Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.