Το Νοσοκομείο Φιλιατών για την αξιοπιστία των τεστ για ανίχνευση του covid-19

Το Νοσοκομείο Φιλιατών για την αξιοπιστία των τεστ για ανίχνευση του covid-19


Με αφορμή ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που αναδημοσιεύτηκε από τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, καθώς και για διάφορες θεωρίες που διακινούνται, οφείλουμε για την σωστή ενημέρωση των πολιτών να επισημάνουμε τα εξής: 

-Από την αρχή της πανδημίας στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών έχουν ληφθεί 1040 δείγματα , από τα οποία δώδεκα (12) θετικά χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία τους. Αυτό αποδεικνύεται και από το αποτέλεσμα καθώς τόσους μήνες με τόσους νοσηλευόμενους ασθενείς δεν παρατηρήθηκε διασπορά του κορωνοϊού εντός του Νοσοκομείου. 

- Το Εργαστήριο αναφοράς COVID 19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στελεχώνεται από άριστους επιστήμονες και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και η αξιοπιστία του δεν αμφισβητείται 

-Η μη άρτια λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, για την διενέργεια του τεστ, ή θα είναι φτωχή σε υλικό (όποτε και ζητείται επανεξέταση από το ίδιο το εργαστήριο), ή θα οδηγήσει σε αρνητικό αποτέλεσμα αλλά ποτέ σε θετικό. 

- Για τόσο σοβαρά θέματα, απαντήσεις παίρνουμε μόνο από τους ειδικούς και δεν απευθυνόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δημιουργία εντυπώσεων . 

-Θεωρίες που κινούνται στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας δεν μας αφορούν, ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας συνεχίζουμε το έργο μας γνωρίζοντας ότι έχουμε την πλειοψηφία του κόσμου στο πλευρό μας. 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 
κ.α.α. 
ΘΩΜΑΣ ΝΤΟΥΡΟΣ 
Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Το Νοσοκομείο Φιλιατών για την αξιοπιστία των τεστ για ανίχνευση του covid-19 Το Νοσοκομείο Φιλιατών για την αξιοπιστία των τεστ για ανίχνευση του covid-19 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.