Θεσπρωτία: 13 αστυνομικοί και νοσηλευτές σε καραντίνα, τέσσερα ανήλικα στα… αζήτητα!

Θεσπρωτία: 13 αστυνομικοί και νοσηλευτές σε καραντίνα, τέσσερα ανήλικα στα… αζήτητα!


Δεκατρία συνολικά άτομα στην Ηγουμενίτσα τέθηκαν σε καραντίνα καθώς είχαν άμεση επαφή με τα δύο ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά που βρέθηκαν στην πόλη.

Πρόκειται για δύο νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας οι οποίοι είχαν εμβολιάσει τα παιδιά και έντεκα συνολικά αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας εκ των οποίων κάποιοι ήταν επιφορτισμένοι με την φροντίδα τους στο ξενοδοχείο όπου είχαν οδηγηθεί.

Στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα την Δευτέρα, θα υποβληθούν όλοι σε τεστ κι αν είναι αρνητικό θα επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

Η τύχη των τεσσάρων παιδιών παραμένει μετέωρη καθώς στην Αθήνα καμία υπηρεσία ή Υπουργείο δεν λαμβάνει απόφαση.

Ο ένας προσπαθεί να κάνει μπαλάκι στον άλλο την ευθύνη…

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τέσσερα αδέλφια από την Συρία εκ των οποίων το μεγαλύτερο είναι 16 χρονών και το μικρότερο μόλις τεσσάρων. Κάτω από άγνωστες συνθήκες πέρασαν τα σύνορα από τον Έβρο και πιθανότατα το κύκλωμα που τα μετέφερε τα εγκατέλειψε στην Ηγουμενίτσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα εξέφρασε την δυσαρέσκειά της από την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας να μεριμνήσει για την φιλοξενία των τεσσάρων παιδιών τα οποία περιφερόταν στους δρόμους της πόλης ενώ σε δεκάδες τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν κατά την διάρκεια της μέρας ακούστηκαν φωνές ακόμη και για… απέλασή τους!

ΕΟΔΥ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δείχνουν ανήμποροι να κάνουν το αυτονόητο. Να πάρουν απόφαση δηλαδή για παραμονή των παιδιών σε ξενοδοχείο καραντίνας τις επόμενες δύο βδομάδες αφού για την συνέχεια έχει βρεθεί δομή που μπορεί να τα φιλοξενήσει.

Απών το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και φυσικά ανύπαρκτο το ενδιαφέρον Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων…

«Πέρα από την ευθύνη υπάρχει και η υπευθυνότητα», σχολίασαν καυστικά στην Ήπειρο όσοι ασχολούνται με το θέμα συμπληρώνοντας πως ποτέ δεν θα μπορούσαν να αφήσουν τέσσερα παιδιά να περιφέρονται στην πόλη χωρίς καμία βοήθεια… Η υπευθυνότητα και η ανθρωπιά επιβάλλουν την φροντίδα τους…

Καιρός να το καταλάβουν και στην Αθήνα όταν βέβαια ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία δια του Υφυπουργού ή του Γενικού Γραμματέα καταφέρουν να συνεννοηθούν.
Θεσπρωτία: 13 αστυνομικοί και νοσηλευτές σε καραντίνα, τέσσερα ανήλικα στα… αζήτητα! Θεσπρωτία: 13 αστυνομικοί και νοσηλευτές σε καραντίνα, τέσσερα ανήλικα στα… αζήτητα! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.