Παραμυθιά: Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Bvlgari

Παραμυθιά: Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Bvlgari


Σε κλίμα συγκίνησης και με τις ειδικές συνθήκες που προβλέπονται από τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του covid-19, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, η καθιερωμένη λιτή εκδήλωση για την εκτέλεση των 9 άμαχων στις 19 Σεπτεμβρίου του 1943 στο σχολείο Bvlgari, από τα στρατεύματα κατοχής, λίγες ημέρες πριν την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της πόλης.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Παππάς, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων που είχαν καταγωγή οι εκτελεσθέντες καθώς και συγγενείς αυτών.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την εκδήλωση, ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης ανέφερε:

“Βρεθήκαμε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε 9 συμπατριώτες μας από την Πλακωτή, τις πέντε Εκκλησιές, την Λαμπανίτσα και το Ποποβο, οι οποίοι εκτελέστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Βούλγαρη στις 19 Σεπτεμβρίου του 1943, 10 ημέρες πριν την εκτέλεση των 49 Προκρίτων. Οι 9 άμαχοι αείμνηστοι συμπατριώτες μας, συνελήφθησαν κατά την μετάβαση τους στο παζάρι της Παραμυθιάς, το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη του 1943, εκτελέστηκαν την επόμενη μέρα χωρίς λόγο και αφορμή. Ακόμα και σήμερα, 77 χρόνια μετά οι μνήμες είναι νωπές . Εμείς το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να συντηρούμε την ιστορική μας μνήμη και να τιμούμε τους ήρωες συμπατριώτες μας.”
Παραμυθιά: Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Bvlgari Παραμυθιά: Τίμησαν τους 9 εκτελεσθέντες στο σχολείο Bvlgari Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 21, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.