Βασίλης Γιόγιακας: ισχύει και στη Θεσπρωτία η κατ’ εξαίρεση μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες

Βασίλης Γιόγιακας: ισχύει και στη Θεσπρωτία η κατ’ εξαίρεση μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες


Επιτρέπεται η μετάκληση εποχικών εργατών γης και στη Θεσπρωτία σύμφωνα με την κατ’ εξαίρεση διαδικασία της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η ισχύ της οποίας έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Σε συνέχεια επαφών που είχε o Βασίλης Γιόγιακας με τα Υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στη Θεσπρωτία να δέχεται αιτήσεις εργοδοτών που επιθυμούν να προσλάβουν πολίτη τρίτης χώρας για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου που εφαρμόζονται οι διαδικασίες του Άρθρου 42 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α 90 - 01.05.2020) δεν ισχύουν τα ανώτατα όρια αδειών διαμονής και η αναλογία έκτασης ή αριθμού ζώων ανά εργαζόμενο, όπως αυτά είχαν προσδιοριστεί για τα έτη 2019 και 2020 με Κοινή Υπουργική Απόφαση για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Επομένως, η μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών ως εποχικών εργατών γης γίνεται κατ' εξαίρεση με τη διαδικασία που προβλέπεται στο Άρθρο 42 της παραπάνω Π.Ν.Π. 

«Λύθηκε ένα πρόβλημα πολλών παραγωγών της Θεσπρωτίας που πρέπει το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν τη συγκομιδή των καλλιεργειών τους. Από τους πρώτους μήνες της πανδημίας βρήκαμε λύσεις για να συνεχιστεί η εποχική απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στις αγροτικές εργασίες. Αρχικά με την κατ’ εξαίρεση ρύθμιση μετάκλησης, και στη συνέχεια με τη ρύθμιση για την ασφάλιση με εργόσημο αλλά και με τις αποφάσεις για την έκδοση των ΑΦΜ, την παράταση του χρόνου παραμονής των εποχικών εργατών και για τη διατήρηση του δικαιώματος εργασίας για όσους έχουν φύγει από τη χώρα και έχουν υπόλοιπο ημερών. Η κυβέρνηση δείχνει ότι στις εξαιρετικές περιστάσεις απαντά με εξαιρετικές λύσεις, και για τους παραγωγούς μας», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Βασίλης Γιόγιακας: ισχύει και στη Θεσπρωτία η κατ’ εξαίρεση μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες Βασίλης Γιόγιακας: ισχύει και στη Θεσπρωτία η κατ’ εξαίρεση μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.