Ο χάρτης των ΜΕΘ στην Ήπειρο

Ο χάρτης των ΜΕΘ στην Ήπειρο


Τους αριθμούς με τις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ μετά από έρευνα που πραγματοποίησε σε όλη την χώρα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3.500 κλίνες ΜΕΘ. Πέρυσι τον Ιούνιο λειτουργούσαν 557 κλίνες ΜΕΘ.

Σήμερα στα Νοσοκομεία όλης της χώρας λειτουργούν 607 κλίνες ΜΕΘ και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού 169 κλίνες Covid-19 ΜΕΘ, με δυναμική να λειτουργήσουν 39 επιπλέον και 117 ΜΑΘ με δυναμική άλλες 27 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Όπως τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, εάν δεν ανοίξουν άμεσα κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ και δεν προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωσή τους, οι λίστες αναμονής το χειμώνα θα είναι πολύ μεγάλες με κορονοϊό, εποχική γρίπη και άλλες παθήσεις.

Στην Ήπειρο, επτά κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν στο Νοσοκομείο της Άρτας. Στο ίδιο νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί και μονάδα Covid με τέσσερις κλίνες.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χατζηκώστα λειτουργούν έξι κλίνες.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων λειτουργεί μία Γενική ΜΕΘ με 14 κλίνες και μία ΜΕΘ covid με 8 κλίνες που μπορεί ωστόσο να επεκταθεί.

Υπάρχει και μία Γενική ΜΑΦ με 8 κλίνες. Επίσης σε λειτουργία τέθηκε από την έναρξη της πανδημίας και η Μονάδα Λοιμωδών.

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ –Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας- με έξι κλίνες που όμως δεν έχει λειτουργήσει. ΜΕΘ δεν υπάρχει.

Τέλος στο Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν υπάρχει γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Λειτουργεί μία ΜΑΦ μόνο για τις ανάγκες της Χειρουργικής Κλινικής.
Ο χάρτης των ΜΕΘ στην Ήπειρο Ο χάρτης των ΜΕΘ στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.