Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας

Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας



Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι ξεκίνησε από 01.10.2020 το Ανοικτό Πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας και θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. 

Το Πρόγραμμα αφορά την επιδότηση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών - εργαζομένων) για έξι μήνες για έξι (6) μήνες, σε επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Οι νέες θέσεις εργασίας που επιδοτούνται από το πρόγραμμα είναι επιπρόσθετες του αριθμού των υφιστάμενων θέσεων εργασίας των επιχειρήσεων - εργοδοτών κατά την 18/9/2020. 

Για κάθε νέα θέση που δημιουργείται και εντάσσεται στο παρόν πρόγραμμα, επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας, για χρονικό διάστημα 6 μηνών. 

Σε περίπτωση που η νέα θέση εργασίας αφορά μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών μέχρι την υποβολή της αίτησης των επιχειρήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα, η νέα πρόσληψη επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό πέραν της επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη με διακόσια (200) ευρώ επί του καθαρού μηνιαίου μισθού, προ φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. 

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβούν σε νέα πρόσληψη ή νέες προσλήψεις, μία ή περισσότερες φορές, υποβάλλουν για κάθε έναν δυνητικά ωφελούμενο που επιθυμούν να εντάξουν στο πρόγραμμα ξεχωριστή ηλεκτρονική αίτηση σε ειδικό έντυπο με τίτλο «Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση ένταξης στο ανοικτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων», στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Η αναλυτική Πρόσκληση έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr
Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας Ανοιχτό πρόγραμμα 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.