Στη φυλακή το Διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής

 Στη φυλακή το Διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής



Ο Γιώργος Ρουπακιάς καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία Φύσσα και σε 10 έτη κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο συνεργός του Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο άνθρωπος ο οποίος φαίνεται ότι ήταν ο συνοδηγός του, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για συνέργεια στη δολοφονία και σε 6 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Για το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, δηλαδή για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παππά και Γιώργο Γερμενή το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι καταδικάζονται σε 13 χρόνια κάθειρξη, με εξαίρεση τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια.

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για τη συνέργεια σε ανθρωποκτονία και 6 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. 

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, καθώς και ο Νίκος Κούζηλος καταδικάστηκαν σε 7 έτη κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Παράλληλα σε 6 έτη καταδικάστηκαν οι: Ελένη Ζαρούλια, Ζησιμόπουλος Πολύβιος, Γρέγος Αντώνης, Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος και Κουκούτσης Δημήτρης.

Όσον αφορά στους πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και στους οποίους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, το δικαστήριο καταδίκασε σε 5 έτη τους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχαήλ Αρβανίτη, Νίκο Μίχο και Στάθη Μπούκουρα.

Αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων ψαράδων, το δικαστήριο καταδίκασε σε 6 έτη τους Αγριογιάννη Δημήτρη, Ευγενικό Μάρκο, Μαρία Θωμά και Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο. Ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε σε 8 έτη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων και σε 6 έτη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ για την επίθεση στο ΠΑΜΕ έλαβε 2 έτη για κάθε επικίνδυνη σωματική βλάβη στα τρία θύματα. 





Η διαδικασία αναμενόταν να ξεκινήσει στις 12:00, ωστόσο η πρόεδρος και οι δικαστές ανέβηκαν στην έδρα λίγα λεπτά πριν τις 13:00 το μεσημέρι

Στη φυλακή το Διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής  Στη φυλακή το Διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.