Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών



Εξιχνιάσθηκε ύστερα από τις συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών. 

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένων επιχειρήσεων αστυνομικών της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, χθες (16-12-2020) το βράδυ σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σήμερα (17-12-2020) το μεσημέρι στο Βοτονόσι Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 30 ετών αντίστοιχα, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμη 28χρονου αλλοδαπού συνεργού τους. 


Σε βάρους τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής, απείθειας και επικίνδυνης οδήγησης. 

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές (15-12-2020) το μεσημέρι, ο 30χρονος επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών στο Καλπάκι Ιωαννίνων και διέφυγε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. 

Ακολούθησε ευρεία κινητοποίηση αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του και τελικά στην περιοχή Προφήτη Ηλία Μετσόβου, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας της, την εγκατέλειψε και διέφυγε πεζός. 

Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων βρέθηκε το μεσημέρι της 16-12-2020 σακίδιο πλάτης που είχε κρύψει ο 30χρονος δράστης σε δασώδες σημείο στην περιοχή του Ανήλιου Μετσόβου, το οποίο περιείχε (6) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -6- κιλών και -300- γραμμαρίων. 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 30χρονος είχε παραλάβει το σακίδιο με τα ναρκωτικά κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα από τον έναν από τους δύο 28χρονους συνεργούς του, οι οποίοι στη συνέχεια επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, λειτουργούσαν ως προπομποί διευκολύνοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών. 

Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω: 

· -6- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -6.300- γραμμαρίων, 

· πιστόλι TOKAREV & γεμιστήρα με επτά (7) φυσίγγια, που βρέθηκαν στο σπίτι του 28χρονου συλληφθέντα, 

· συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 

· χρηματικό ποσό -1.250- ευρώ, 

· η μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, 

· -3- κινητά τηλέφωνα και κάμερα. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.