Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Φιλιατών για τα 10.000€ για την περισυλλογή αδέσποτων

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Φιλιατών για τα 10.000€ για την περισυλλογή αδέσποτων



"Η απευθείας ανάθεση 10.000€, αφορά τη περισυλλογή αδέσποτων αγελάδων και όχι αδέσποτα σκυλιά".
Αυτή ήταν η απάντηση που μας έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φιλιατών κ. Πανταζάκος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας, μετά από το ρεπορτάζ μας.
Απέφυγε όμως να μας απαντήσει για τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, η οποία διαδικασία, όπως μας ανέφερε, ήταν επιλογή αλλωνών...

Με τα νέα δεδομένα και μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε πως η ανάθεση αφορά 15 αδέσποτες και άγριες αγελάδες, που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Φανερωμένη.
Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση, προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία από τη νομοθεσία, βάσει της οποίας υπεύθυνος για τη διαχείριση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων είναι η Περιφέρεια και όχι ο Δήμος Φιλιατών.


Συγκεκριμένα, οι Περιφέρειες της χώρας, με τη συνδρομή των οικείων Δήμων, υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση των ανεπιτήρητων αγροτικών ζώων, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καθ’ οιοδήποτε τρόπο εκποίηση ή σφαγή ή επιστροφή στον ιδιοκτήτη τους. Με απόφαση του Περιφερειάρχη, ύστερα από διαβούλευση με τους οικείους Δήμους, καθορίζεται το πλαίσιο συνδρομής των Δήμων (προσωπικό, χώροι φύλαξης, διαχείριση, συλλογή, μεταφορά κλπ).

Με απόφαση του Περιφερειάρχη συγκροτούνται συνεργεία ή ανατίθεται σε συνεργεία η περισυλλογή των ανεπιτήρητων αγροτικών ζώων. Τα εν λόγω συνεργεία αποτελούνται από άτομα έμπειρα στο χειρισμό των αγροτικών ζώων και κατά τη διάρκεια της περισυλλογής επιβλέπονται από τις οικείες περιφερειακές κτηνιατρικές αρχές σε ότι αφορά τον έλεγχο τήρησης των κανόνων προστασίας των ζώων.

Τα ανεπιτήρητα αγροτικά ζώα περιέρχονται στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας, εφόσον, μετά την παρέλευση 10 (δέκα) ημερολογιακών ημερών από την περισυλλογή τους, ο κάτοχός τους δεν αιτηθεί την επιστροφή τους.

Τα ανεπιτήρητα αγροτικά ζώα περιέρχονται στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας, εφόσον, μετά την παρέλευση 10 (δέκα) ημερολογιακών ημερών από την περισυλλογή τους, ο κάτοχός τους δεν αιτηθεί την επιστροφή τους.

Ο προϊστάμενος της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη δύναται να διαθέτει δωρεάν άνευ δημοπρασίας τα ζώα σε αγαθοεργά ή άλλα κοινωφελή ιδρύματα ή στον οικείο Δήμο για την κάλυψη των αναγκών ατόμων που αποδεδειγμένα υπάγονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Εάν ισχύουν τα λεγόμενα του κ. Πανταζάκου (και δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητήσουμε) αλλά και τα στοιχεία του ρεπορτάζ μας, η δημοτική αρχή Φιλιατών, προχώρησε σε μία παράνομη διαδικασία, αφού η διαχείριση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, είναι καθαρά ευθύνη της Περιφέρειας.
Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Φιλιατών για τα 10.000€ για την περισυλλογή αδέσποτων Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Φιλιατών για τα 10.000€ για την περισυλλογή αδέσποτων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.