Πλημμύρισε ο Καλαμάς τους κάμπους της Κορύτιανης και Βρυσσέλας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Πλημμύρισε ο Καλαμάς τους κάμπους της Κορύτιανης και Βρυσσέλας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)



Σε μία απέραντη λίμνη έχει μετατρέψει ο ποταμός Καλαμάς τους κάμπους της Κορύτιανης, Βρυσσέλας και Παραποτάμου.
Χιλιάδες ελαιόδεντρα, εσπεριδοειδή, αποθήκες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αλλά και σπίτια βρίσκονται μέσα σε αυτή τη λίμνη.

4000 κάτοικοι και παραγωγοί, 15 τουλάχιστον κοινοτήτων, βρίσκονται σε απόγνωση καθώς βλέπουν για μία ακόμα χρονιά τις περιουσίες τους να βυθίζονται στα νερά.

Οι όγκοι του νερού που έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας στα Ιωάννινα φτάνουν μέσω του Καλαμά στη Θεσπρωτία. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του εργαστηρίου μετεωρολογίας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 100 χιλιοστά νερού έπεσαν σε μία νύχτα όταν ο μέσος όρος του Ιανουαρίου είναι τα 124 χιλιοστά.

Οι κάτοικοι των παράκαλαμιων περιοχών θεωρούν πως τα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργούνται εξαιτίας του υδροηλεκτρικού εργοστασίου πού βρίσκεται στο φράγμα του Καλαμά στην περιοχή του Ραγίου.

Το φαινόμενο επιτείνουν εκατοντάδες κορμοί νεκρών πλατάνων από τη νόσο του μεταχρωματικού έλκους που παρασύρονται από τα ορμητικά νερά του ποταμού και δημιουργούν φράγματα σε διάφορα σημεία του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή της Βρυσσέλας











Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή της Κορύτιανης










Πλημμύρισε ο Καλαμάς τους κάμπους της Κορύτιανης και Βρυσσέλας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Πλημμύρισε ο Καλαμάς τους κάμπους της Κορύτιανης και Βρυσσέλας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.