Μάριος Κάτσης για το lockdown στη Θεσπρωτία: "Τι έγινε και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν;"

Μάριος Κάτσης για το lockdown στη Θεσπρωτία: "Τι έγινε και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν;"



Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος covid-19 στην Ελλάδα, η Θεσπρωτία μπαίνει στο κόκκινο του χάρτη του κορονοϊού, ενώ ήδη βιώνει τις συνέπειες του πολύμηνου lock down.
Τι έγινε και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν;
Το χρόνο που πέρασε, η Κυβέρνηση δεν τον αξιοποίησε για να ενισχύσει ουσιαστικά τις δομές Δημόσιας Υγείας με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην Πανδημία. 
Γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες με τον ιό, προσπαθώντας να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. 
Οι εμβολιασμοί, με την περιβόητη «επιχείρηση ελευθερία» όπως ονομάστηκε, προχωράνε με ρυθμούς χελώνας, οι καθηγητές στα σχολεία δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ τα τεστ για την ιχνηλάτηση και τη διασπορά του ιού, γίνονται με το σταγονόμετρο και στα τυφλά, χωρίς ακόμα και τώρα να συνταγογραφούνται για να είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες.
Οι ημέρες για να γυρίσουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας, διαρκώς μετατίθενται για το μέλλον.
Aντί να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ ξαναμπήκαμε σε φαύλο κύκλο. 
Η κοινωνία βρίσκεται κάτω από την πίεση διαρκούς άγχους και κόπωσης εξαιτίας των όσων ζούμε τον τελευταίο χρόνο, αλλά και κάτω από το φόβο για το τι θα ξημερώσει, τόσο στο επίπεδο της υγείας, όσο και στο επίπεδο της οικονομίας, της εργασίας, της εκπαίδευσης και της ίδιας της ζωής μας.
Καλώ τους πολίτες, να παραμείνουν ψύχραιμοι, όπως έχουν κάνει έως σήμερα, αν και γνωρίζω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, τη στιγμή μάλιστα που αισθάνονται εντελώς μόνοι τους και αθωράκιστοι.

Μάριος Κάτσης για το lockdown στη Θεσπρωτία: "Τι έγινε και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν;" Μάριος Κάτσης για το lockdown στη Θεσπρωτία: "Τι έγινε και ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν;" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.