Η αστείρευτη υποκρισία της πολιτικής

Η αστείρευτη υποκρισία της πολιτικής


Παρά τις αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, από το Σύλλογο Ξενοδόχων, τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας αλλά και κατοίκους και επαγγελματίες που διαμένουν και δραστηριοποιούνται πέριξ του λιμανιού, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, υλοποίησε την απόφασή της, για χωροθέτηση της προβλητών 3 και 4, εντός του επιβατικού λιμένα, για τη μεταφορά αδρανών υλικών.

Έτσι, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, ξεκίνησε η μεταφορά αδρανών υλικών, με πλοίο το οποίο φορτώνεται από φορτηγά και σκαπτικά μηχανήματα.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες το σημείο είναι πάρα πολύ κοντά στα σπίτια της περιοχής.


Υπενθυμίζουμε πως η απόφαση πέρασε με την ισχύ της διπλής ψήφου της Προέδρου του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ Α.Ε. κας Δηλαβέρη.

Κι εδώ ξεκινάει το θέατρο του παραλόγου...

Γιατί χρειάζεται τεράστιο θράσος και αστείρευτη πολιτική υποκρισία, από τη μία να καταψηφίζεις το 2017 τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στη θέση "Τσιμέντα", 700 μέτρα από τα πρώτα σπίτια, και σήμερα να είσαι υπέρμαχος της χωροθέτησης εντός του επιβατικού λιμένα, 150 μέτρα από τις οικίες.

Και αναφερόμαστε στην κα. Δηλαβέρη, η οποία ως μέλος της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας το 2017, μάλιστα και από τη θέση της Αντιδημάρχου, είχε ψηφίσει αρνητικά στη γνωμάτευση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη θέση "Τσιμέντα".


Με την αιτιολογία πως "Οι αρνητικές επιπτώσεις για το Λαδοχώρι είναι πολλαπλές: Θόρυβος, οπτική ρύπανση, θολερότητα θαλάσσης, σκόνη, διατάραξη οικοσυστήματος, συγκοινωνιακό φορτίο, θέματα που θα επιδράσουν αρνητικά την τουριστική κατεύθυνση της περιοχής. Η διακίνηση βαρέων οχημάτων και η φόρτωση αδρανών υλικών στα πλοία θα προκαλούσε σοβαρότατα θέματα σκόνης, η οποία θα κάλυπτε ολόκληρη την περιοχή ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο που επικρατεί σχεδόν άπνοια δημιουργώντας ταυτόχρονα προβλήματα και στην υγεία των κατοίκων ενώ θα απέτρεπε και την παραμονή τουριστών στην περιοχή. Όσο και αν η περιοχή της προβλήτας είναι 700μ περίπου από τον οικισμό, ο θόρυβος είναι ενοχλητικός."

Σήμερα, βέβαια, από τη θέση της Προέδρου του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ ΑΕ, δεν βλέπει καμία επιβάρυνση για την περιοχή και μάλιστα ήταν αυτή που επέμενε για τη χωροθέτηση της μεταφοράς αδρανών υλικών 150 μέτρα από τα σπίτια του Λαδοχωρίου.

Θα συμφωνήσουμε πως είναι αντικειμενική και επιτακτική η ανάγκη για τη χωροθέτηση σημείου για τη μεταφορά των αδρανών υλικών, ώστε και οι Θεσπρωτικές επιχειρήσεις που εμπορεύονται αδρανή υλικά να μπορέσουν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αλλά και δεκάδες άτομα (οδηγοί, εργάτες κτλ), να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτές.

Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί, καταστρατηγώντας τη νομοθεσία, αφού το σημείο που αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, δεν διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), όπως είχε τονίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας στις 17 Ιουλίου 2017, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Αντρέας Νταής. (Δείτε το βίντεο που ακολουθεί).
Σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική Λιμένων, δεν προβλέπεται μεταφορά χύδην (αδρανών υλικών) στο λιμένα Ηγουμενίτσας .

Το ίδιο ισχύει και στην ΑΕΠΟ του λιμένα και στο Master Plan όπου ο λιμένας Ηγουμενίτσας χαρακτηρίζεται μόνο επιβατικός και όχι εμπορικός.

Ως γνωστόν, άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται.

Είμαστε σίγουροι πως η κα. Πρόεδρος το γνωρίζει πολύ καλά, καθότι η ίδια είναι νομικός στο επάγγελμα.

Για τον Υπουργό Ναυτιλίας δεν είμαστε σίγουροι εάν γνωρίζει τα όσα συμβαίνουν στο προς πώληση λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Αναρωτιόμαστε εάν τον έχει ενημερώσει ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας...

Η αστείρευτη υποκρισία της πολιτικής Η αστείρευτη υποκρισία της πολιτικής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 23, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.