Νέο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοτικό συμβούλιο για τις μονάδες ενέργειες με βιομάζα

Νέο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοτικό συμβούλιο για τις μονάδες ενέργειες με βιομάζα



Κ .Πρόεδρε,

Ήδη με έγγραφό μας από τις 15/2/2021 έχουμε αιτηθεί την συζήτηση του θέματος της επιχειρούμενης εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων καύσης βιομάζας στην περιοχή μας, αφουγκραζόμενοι τις δικαιολογημένες ανησυχίες και διαμαρτυρίες των κατοίκων όχι μόνο του Προδρομίου, του Ζερβουχωρίου και της Χόικας αλλά ολόκληρου του Δήμου μας.

Ως παράταξη δεχθήκαμε και μεις (όπως όλες θεωρούμε) το νέο σχετικό αίτημα από την “Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Δήμου Σουλίου κατά των μονάδων βιορευστών Προδρομίου- Χόικας”, αίτημα το οποίο πιστεύουμε ότι είναι και δίκαιο και ώριμο. Άλλωστε στο μεσοδιάστημα των 45 ημερών από την ανάδειξη του προβλήματος όλες οι παρατάξεις – κρίνουμε- ότι έχουμε ενημερωθεί επαρκώς επί του θέματος. Ιδιαίτερα δε χρήσιμη ήταν η συμμετοχή μας σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η προαναφερθείσα “Επιτροπή” στην οποία επί του θέματος τοποθετήθηκαν ειδικοί επιστήμονες (χημικοί, περιβαλλοντολόγοι και νομικοί) και στην οποία συμμετείχε η Δημοτική Αρχή, όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και πολλοί πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων.

Με βάση τα παραπάνω, επαναφέρουμε σήμερα το αίτημα για συζήτηση του θέματος στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία και σχετικό ψήφισμα στήριξης του δίκαιου αγώνα των κατοίκων σε πολιτικό και πρακτικό επίπεδο.

Για ακόμη μία φορά τονίζουμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και συνδέεται άμεσα με τις ευρύτερες διεργασίες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά, βιομάζα, Φ/Β κ.α) και της απορρύθμισης, ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης της παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που σημαίνουν κέρδη για το κεφάλαιο και ενεργειακή φτώχεια για το λαό. Στον πλήρως “απελευθερωμένο” ενεργειακό κλάδο το κυνήγι του κέρδους δεν λογαριάζει τίποτα, ούτε της υγεία των κατοίκων, ούτε την ρύπανση του περιβάλλοντος, ούτε πιθανά πλήγματα σε άλλους οικονομικούς κλάδους (γεωργία, κτηνοτροφία, οικοτουρισμός), ούτε χρήσεις γης, ούτε το κόστος της ενέργειας για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Παραμυθιά, Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ηλίας Κουτσής
Ηλίας-Δημήτρης Χρήστου
Νέο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοτικό συμβούλιο για τις μονάδες ενέργειες με βιομάζα Νέο αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για δημοτικό συμβούλιο για τις μονάδες ενέργειες με βιομάζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 20, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.