4.500 επιχειρήσεις της Ηπείρου, επιχορηγούνται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού

4.500 επιχειρήσεις της Ηπείρου, επιχορηγούνται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού



Σε 4.500 ανέρχονται οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις της Ηπείρου οι οποίες επιχορηγούνται ως πληγείσες από την πανδημία covid-19.

Η ανάρτηση των επιχειρήσεων που είναι δικαιούχες αποζημίωσης, θα αρχίσει εντός του Σαββατοκύριακου και θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η βάση κινείται στο 20(-) και όπως είπε ο Περιφερειάρχης η Περιφέρεια Ηπείρου οι πληρωμές θα αρχίσουν άμεσα. «Θα είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που μέσα στον Απρίλιο θα κάνει πληρωμές, ενώ οι άλλες Περιφέρειες θα αρχίσουν να πληρώνουν στο τέλος Μαΐου», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

Να σημειωθεί ότι συνολικά είχαν υποβληθεί περίπου 8.500 αιτήσεις- φάκελοι, με τις απορριπτικές αποφάσεις να ανέρχονται σε 447.

Θα ακολουθήσει η εξέταση των ενστάσεων, η οποία δεν θα επηρεάσει όμως τη διαδικασία επιχορήγησης των επιχειρήσεων που έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση (από το Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020) με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 45.000.000 ευρώ. Για τις επιχειρήσεις που θα δικαιωθούν στις ενστάσεις τους υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ, τα οποία θα διατεθούν πέραν των εγκεκριμένου ποσού των 45 εκ. ευρώ.

Σπουδαία η απόφαση για τα διόδια της Εγνατίας Οδού

Ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα διόδια της Εγνατίας Οδού: «Είναι μια σπουδαία απόφαση, καθώς έκανε δεκτά στο σύνολό τους τα αιτήματά μας, που αφορούσαν και την Περιφέρεια και Επιχειρήσεις. Ήταν πέντε οι προσφυγές που ενσωματώθηκαν σε μία. Ο βασικός λόγος που επικαλεστήκαμε είναι η έλλειψη δευτερεύοντος δικτύου. Εκεί στηρίχτηκε η απόφαση και αυτό θα ισχύει και με τον ιδιώτη που θα αναλάβει τη διαχείριση του οδικού άξονα. Είναι μια μεγάλη απόφαση, αλλά χρειάζεται ακόμη μεγάλος αγώνας» πρόσθεσε.

Ο Περιφερειάρχης επιβεβαίωσε την αναφορά του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, ότι μετά την απόφαση για τα διόδια της Εγνατίας Οδού, έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για παρέμβαση και για τα διόδια στην υποθαλάσσια ζεύξη Άκτιου.
4.500 επιχειρήσεις της Ηπείρου, επιχορηγούνται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού 4.500 επιχειρήσεις της Ηπείρου, επιχορηγούνται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 03, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.