Από τις 7 Απριλίου τα self tests στα φαρμακεία

Από τις 7 Απριλίου τα self tests στα φαρμακεία



Από την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινά ο εφοδιασμός των φαρμακείων με τα self tests για τον κορωνοϊό. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ολοκληρώθηκε η ανοιχτή δημόσια πρόσκληση για 10 εκατομμύρια τεστ και αρχίζει ο εφοδιασμός των 11.000 φαρμακείων της χώρας.
Πρώτοι θα τα προμηθευτούν όσοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά self test, δηλαδή οι μαθητές λυκείου και οι εκπαιδευτικοί. Στη συνέχεια σειρά παίρνουν όσοι ανήκουν στις παραγωγικές ηλικίες 18-67 ετών και τέλος όσοι είναι πάνω από 67 και έχουν εμβολιαστεί.
Με κάθε τεστ ο πολίτης θα λαμβάνει και ενημερωτικό φυλλάδιο για τον τρόπο διενέργειας του. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, η δήλωση θα γίνεται στην ιστοσελίδα selftesting.gov.gr που θα λειτουργήσει την επόμενη Τετάρτη. Στη συνέχεια θα γίνεται επικοινωνία με επαγγελματία υγείας για να γίνει νέο τεστ σε δημόσια ή ιδιωτική δομή. Όσοι πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ, θα πρέπει να υποβάλλουν και την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση. Οι γονείς θα μπορούν με τον ΑΜΚΑ τους να παίρνουν το τεστ για τα παιδιά τους, ενώ οι μαθητές δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα αν δεν έχουν κάνει το τεστ.



Από τις 7 Απριλίου τα self tests στα φαρμακεία Από τις 7 Απριλίου τα self tests στα φαρμακεία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 02, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.