ΟΛΗΓ εναντίον ΟΛΗΓ | Αμφισβητούν τις νομιμοποιήσεις των καταστημάτων στο Δρέπανο που οι ίδιοι έκαναν

ΟΛΗΓ εναντίον ΟΛΗΓ | 
Αμφισβητούν τις νομιμοποιήσεις των καταστημάτων στο Δρέπανο που οι ίδιοι έκαναν


Τη γενική κατακραυγή προκάλεσε η απόφαση της κτηματικής υπηρεσίας, με τη σύμφωνη γνώμη της ΟΛΗΓ Α.Ε. - όπως πρώτο αποκάλυψε το thespro.gr - να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα του δρόμου που οδηγεί στην παραλία του Δρεπάνου και κατά επέκταση τη νομιμότητα της διαδικασίας με την οποία κατασκευάζεται η προέκταση του ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου προς την παραλία.

Σήμερα αποκαλύπτουμε μία ακόμα εχθρική κίνηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, προς τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας άρα και κατά των δημοτών της πόλης, κυρίως των νεαρότερης ηλικίας κατοίκων αλλά και επισκεπτών.

Όπως είναι γνωστό, τα καταστήματα του Δρεπάνου (SOHO & OSTRIA), αντιμετώπιζαν για χρόνια προβλήματα σχετικά με τη νομιμότητά τους.



Αυτός ήταν άλλωστε και ένας από τους λόγους, που το 2015 η τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών και σημερινή Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΗΓ Α.Ε. κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη, είχε προχωρήσει στη σφράγιση των δύο καταστημάτων, τα οποία παραμένουν από τότε ανεκμετάλλευτα.

Το 2018, η τότε διοίκηση της ΟΛΗΓ ανέθεσε σε εξωτερικούς συνεργάτες μηχανικούς την εφαρμογή της διαδικασίας του Ν.4495/17, στην περιοχή του Δρεπάνου και σύμφωνα με τον Ν. 4495/17 εξέδωσαν τις με αριθμό 10500511 (OSTRIA) και 10500532 (SOHO) βεβαιώσεις υπαγωγής για κτίσματα εντός χερσαίας ζώνης.


Οπότε και νομιμοποιήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα και τα δύο καταστήματα του Δρεπάνου.

Στο Ν.4495/17 και συγκεκριμένα στην παρ.3δ του αρ. 114 αναφέρεται ότι :
«Στις διατάξεις του παρόντος, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στο άρθρο 89, υπάγονται:
... δ) κτίρια εντός χερσαίας ζώνης λιμένα, που ανήκουν στο Δημόσιο ή σε δημόσια αρχή ή έχουν παραχωρηθεί στους δήμους,...»
Στο Αρ. 89 του ιδίου νόμου με τίτλο «Απαγόρευση υπαγωγής- συμπεριλαμβάνονται ο αιγιαλός, ο παλιός αιγιαλός και η παραλία. (παρ. 2ζ -η)
Άρα η βούληση του νομοθέτη είναι, κατά παρέκκλιση, στους χώρους της χερσαίας ζώνης να επιτρέπεται η νομιμοποίηση κτιρίων ακόμα και εντός αιγιαλού, παλαιού αιγιαλού και παραλίας.

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται και σε έγγραφο του τότε υπεύθυνου μηχανικού της ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Ευστρατίου στις 17/6/2020 (Αρ. Πρωτ. 4628), προς την Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, το οποίο κοινοποιείται και προς το λιμεναρχείο και την Κτηματική Υπηρεσία Θεσπρωτίας, απαντώντας ουσιαστικά σε έγγραφο - καταγγελία της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας από τις 23/4/2020 (Αρ. Πρωτ. 28956).

Αυτό το έγγραφο του κ. Ευστρατίου, έρχεται η σημερινή διοίκηση του λιμανιού, στις 22 Φεβρουαρίου 2021, με απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου κ. Πορφύρη (Αρ. Πρωτ. 1883) και το ανακαλεί, αμφισβητώντας επί τις ουσίας το περιεχόμενό του, κυρίως ως προς τις διαδικασίες τακτοποίησης κτιρίων και τις φερόμενες ως βεβαιώσεις νομιμότητας του παραλιακού δρόμου Ηγουμενίτσας - Δρεπάνου, υιοθετώντας ολοφάνερα τις απόψεις τις κτηματικής υπηρεσίας Θεσπρωτίας, κατά γράμμα.

Αμφισβητεί δηλαδή τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη νομιμοποίηση των εν λόγω κτηρίων. Διαδικασία που ακολούθησε και η παρούσα διοίκηση σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις νομιμοποίησης, όπως πχ το Πάνθεον.

Δεν αρκείται μόνο σε αυτό η διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε., αλλά ανακαλεί και κάθε άλλο συναφές συνυπογραφόμενο από τον εν λόγω συντάξαντα μηχανικό έγγραφο, τον κ. Ευστρατίου δηλαδή, ο οποίος όμως έχει βάλει τη σφραγίδα του στα περισσότερα έργα (Ευρωπαϊκά και μη) που έχει υλοποιήσει η ΟΛΗΓ Α.Ε., τα τελευταία 20 χρόνια.

Ειλικρινά δεν μπορούμε πλέον να κατανοήσουμε το μένος που δείχνει η σημερινή διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, ειδικά των δύο νέων παιδιών που αποτελούν τη κεφαλή της διοίκησης, κατά της πόλης και των πολιτών.
Ειδικά μάλιστα αφού και οι δύο είναι γέννημα θρέμμα της πόλης και ενεργά μέλη της κοινωνίας, μέσω της ενασχόλησής τους με τα κοινά και την πολιτική.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, επιτέλους, με ομόφωνο ψήφισμά του, καταδίκασε τις πράξης της κτηματικής υπηρεσίας και της διοίκησης του λιμανιού, που στρέφονται κατά των συμφερόντων του Δήμου Ηγουμενίτσας, υποβαθμίζοντας με τις πράξεις αυτές την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

Μήπως, λέω μήπως, ήρθε η ώρα να πάρει σαφέστατη θέση σε αυτήν τη σύγκρουση, που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες ατραπούς με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας; 

Εξ άλλου και οι δύο πλευρές, τόσο η διορισμένη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, όσο και ο εκλεγμένος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ανήκουν στο κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

ΟΛΗΓ εναντίον ΟΛΗΓ | Αμφισβητούν τις νομιμοποιήσεις των καταστημάτων στο Δρέπανο που οι ίδιοι έκαναν ΟΛΗΓ εναντίον ΟΛΗΓ |  Αμφισβητούν τις νομιμοποιήσεις των καταστημάτων στο Δρέπανο που οι ίδιοι έκαναν Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 15, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.